ÖZEL HABER / ALPER KUTAY
Alanya’nın Uğrak Mahallesi, 201 ada, 1 parsel içerisinde yer alan Clup Porto Amore otelin aktif olarak konaklama hizmeti verdiğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, kafalarında oluşan bazı sorulara yanıt istediklerini belirtmişti.
Doğal sit alanı içerisinde, daha önce Büyük Birlik Partisi (BBP) üst düzey yöneticisi Alaattin Çakır’a ait olduğu belirtilen parselin daha sonra Kestelli işadamı Murat Topçu tarafından satın alındığı, ruhsatı olmayan tesisin inşaatı sırasında ise bazı CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin bizzat görev aldığı ileri sürülmüştü.
CHP İlçe Teşkilatı’nın, Alanya Belediye Meclisi’ne soru önergesi verdiği gün yaşandığı ileri sürülen kriz ise bugün ortaya çıktı. İddiaya göre; CHP’nin, kaçak olduğu belirtilen Clup Porto Amore için meclise önerge vereceği gün bu bilginin Alanya Belediyesi’ne sızdırıldığı, önerge verilmesinden sadece birkaç dakika sonra Alanya Belediyesi’nin bu iddialara detaylarıyla yanıt vermeye hazır oluşuyla, önerge verileceğinin bilgisinin daha önceden sızdığı şeklinde yorumlandığı, tüm okların ise, tesisin mobilya işlerinde tesis sahibi Murat Topçu’ya yardımcı olan CHP’li meclis üyesi, Mimar Serkan Salvur’a yöneltildiği ileri sürüldü.
Önerge verileceğinin daha önceden Alanya Belediyesi’ne sızdırıldığından şüphelenen CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ise bir toplantı sırasında Serkan Salvur’a dönerek, “Bu tür bilgilerin, rakibimiz olan partinin belediyesine verilmesi hoş değil” dediği iddia ediliyor.
Konu hakkında Büyük Alanya’ya konuşan Serkan Salvur ise, “Bilgiyi ben sızdırmadım. Clup Porto Amore’nin mobilya imalatı sırasında mobilya firmasıyla tesis sahiplerini buluşturmam, tanıştırmam dışında hiçbir ilgim yok” dedi.
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
“Tesisin 3. Derece doğal sit alanında kalıyor olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylı nazım ve uygulama imar planı var mıdır? Tesise ilişkin Alanya Belediyesi tarafından verilmiş yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni var mıdır? Var ise yasal dayanağı nedir? Tesisin yapımına ilişkin yapı ruhsatı yok ise belediye encümenince uygulanan bir cezai işlem var mıdır? Cezai işlem yapıldıysa hangi işlemler yapılmıştır? Belediyenizce tesise ilişkin mühürleme vb. iş ve işlemler yapılmış ise kaçak yapılar niçin yıkılmamış ve tesisin bitirilerek faaliyete geçmesine izin verilmiştir? Tesise ilişkin belediye encümenince mühürleme, yıkım vb. karar alınmadıysa niçin alınmamıştır? Tesisin tümü için imar barışı yasası kapsamında alınmış bir yapı kayıt belgesi var mıdır?
Var ise taşınmazın özel kanunla belirlenmiş alanlarda bulunması nedeniyle ( Doğal sit alanı açısından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve sahil açısından kıyı kanunu) yapı kayıt belgesinin iptaline yönelik belediyenizce ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bir işlem yapılmış mıdır? Tesise ilişkin belediyenizce ya da başkaca bir devlet kurumu tarafından verilmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatı var mıdır? Var ise yasal dayanağı nedir? Tesise ilişkin belediyenizce verilmiş bir iş yeri açma ve çalışma ruhsatı yok ise tesisin faaliyet göstermesine niçin izin verilmektedir?”
CHP’li Karadağ’ın bu açıklamasına ise Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
“Bu tesisle ilgili Alanya Kaymakamlığı’na bağlı eski İlçe Özel İdare tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde 237 sayılı bir yapı izni verilmiştir. Ancak projede yaptığımız incelemelerde, 32. ve 42. maddelere aykırı bölümler tespit edilmiştir. Alanya Belediye Encümeni’nin 11 Mart 2021 tarih ve 426 sayılı yazısı ile gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği yapı kayıt belgesi de yine aynı kurum tarafından iptal edilmiştir. Turizm sezonu uzadığı için yıkım işlemlerine Kasım ayı sonunda başlanacaktır. Bahse konu tesise işyeri ve çalışma ruhsatı verilmemiştir.”
ASAYİŞ
25 Kasım 2024ASAYİŞ
25 Kasım 2024MANŞET
25 Kasım 2024ASAYİŞ
25 Kasım 2024EKONOMİ
25 Kasım 2024ASAYİŞ
25 Kasım 2024ASAYİŞ
25 Kasım 2024