Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, tarım planı olmamasından dolayı muza verilen destek durdurulmadığı için gerçek muz üreticilerinin bitme noktasına geldiğini belirterek 5 yıl sonra sebze ithal eder duruma gelmemek için yapılması gerekenleri anlattı.
Bir önceki açıklamasında boş tarlalar yerine gerçekten üretim yapan çiftçinin desteklenmesi için mazot ve gübre destek ödeme modelinin dekara göre değil, üretim miktarına göre verilmesi gerektiğini vurgulayan Sevilgen, tarım politikası olmaması üzerine konuştu.
Sevilgen, özellikle son 10 yıldır tarımda çalışacak genç neslin kalmadığını gerçek çiftçi olan 50 yaş üzeri vatandaşların artık çalışamaz duruma gelip kendi çocukları da tarlaya gitmeyince turfanda seracılığın en yaygın bir şekilde yapıldığı Antalya’nın doğusundaki sebze seraları yükseltilip muz seralarına dönüştürüldüğünü söyledi.
Muz seralarına yapılan desteklerin ise bilinçsiz bir şekilde çiftçilikle alakası olmayan iş adamları ve yüksek meslek sahiplerine verildiğini belirten Sevilgen, “Tarım planımız olmadığı için 2018 – 2019 yıllarında durdurulması gereken muza verilen destek durdurulmayınca gerçek muz üreticilerimiz maalesef artık bitme noktasına geldi. Şimdi yapılması gereken ise 5 yıl sonra dışardan kış mevsiminde sebze ithal eder duruma gelmek istemiyorsak acilen gerçek çiftçilerimize ve köydeki genç nesillerimize sebze seraları projesi ile sıfır faizle 7 yıl ödemeli krediler verip hem yarınımızı kurtaralım hem de köylüye sahip çıkalım. Yoksa bu girdi maliyetleri ile değil köylü milletin efendisi, kölesi bile olamaz.” şeklinde konuştu.
ASAYİŞ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024MANŞET
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024EKONOMİ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024