DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 3394934-0.50716%
Antalya
11°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Cimrin Alanya’yı yakından ilgilendiren o kararı değerlendirdi

Cimrin Alanya’yı yakından ilgilendiren o kararı değerlendirdi

ABONE OL
11:35 - 6 Temmuz 2022 11:35
Cimrin Alanya’yı yakından ilgilendiren o kararı değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskandinav Havayolları SAS pilotlarının grevinin direkt sefer yapılan Gazipaşa Havalimanı’na seferleri azaltacağını ifade eden ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Ayrıca Türkiye’ye turist getiren bazı tur operatörleri SAS’tan koltuk alıp paket tur olarak satıyor. SAS’ı charter olarak kullanıyor. Bu kanalla gelecek yolcular da uçamayacak” dedi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ile Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Alanya-Gazipaşa Havalimani’na direkt seferler düzenleyen İskandinav Havayolları SAS pilotlarının grev kararıyla bölgeye seferlerin azalacağını söyledi. İskandinav Havayolları SAS ile pilotlar arasında ücret görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine pilotlar grev kararı aldı. Alanya’yı da yakından ilgilendiren gelişmeyi değerlendiren ALTİD ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, “Her iki taraf da birbirini suçluyor. Pilot Sendikası Başkanı Martin Lindgren ‘Anladık ki SAS bir anlaşma istemiyor, aksine grev istiyor’ diyerek SAS yönetimine yüklenirken, SAS Başkan ve CEO’su Anke Van Der Werff, şirketin içinden geçtiği bu kritik dönemde grev kararı alan pilotları pervasızlıkla suçluyor. SAS’ın operasyonlarının yüzde 50’sini etkileyecek olan grev nedeniyle günlük 30 bin yolcunun uçamaması söz konusu ve günlük zararın 10 milyon doları bulacağı hesaplanıyor. Bu durum çok sürdürülebilir olmadığından SAS, Amerikan İflas Yasası’nın 11. maddesi olarak anılan ve Chapter 11 denilen yasaya dayanarak konkordato başvurusunda bulundu ve bu yolla alacaklı kıskacından kurtulurken operasyonlarına da devam edecek. Peki bu durum bizi nasıl etkiler? SAS’ın Alanya-Gazipaşa Havalimanına (GZP) direkt seferleri var. Bu seferler ister istemez azalacak. Ayrıca Türkiye’ye turist getiren bazı tur operatörleri SAS’tan koltuk alıp paket tur olarak satıyor. SAS’ı charter olarak kullanıyor. Bu kanalla gelecek yolcular da uçamayacak. SAS değiştiremediği biletlerin parasını iade etmek zorunda ve bu ödemeler sigorta kapsamında değil. Ödemelerin tamamı zaten zor durumda olan SAS’ın kasasından çıkacak” dedi.

“THY VE PEGASUS’A OLAN TALEP ARTACAKTIR”

Öte yandan, Türkiye’ye İskandinav ülkelerinden düzenli seferleri olan Türk Hava Yolları (THY), Pegasus, Sun Express firmalarına olan talebin artacağını ve bu durumun avantaj sağlayacağını dile getiren Cimrin, “Peki bu duruma nasıl gelindi? Pilotların bu inadı neden? Meselenin özü para değil. Pandemi sırasında birçok uçak firması gibi SAS da 500 civarında pilotunun işine son verdi. Bu sırada SAS Connect ve SAS Link isminde iki iştirak kurarak yeni iki marka oluşturdu. Ve pilot alımlarını bu iki şirket üzerinden yapmaya başladı. İşten çıkarılan pilotlar, bu yöntemle SAS Scandinavia’nın eski pilotları yüksek maliyetle yeniden işe almak yerine daha düşük maliyetli pilotları bu yeni markalar üzerinden istihdam etmesine karşı çıktı. 1 Nisan’da Sendika ve SAS arasında sona eren anlaşmadan sonra başlayan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı ve en sonunda greve gidildi. SAS Link ve SAS Connect’deki pilotlar (sayıları 260) grevden etkilenmiyor ve operasyon bu markalarda şu anda devam ediyor. Binlerce yolcunun seyahate hazırlandığı bugünlerde doğan bu kaos ortamının bir an önce sonlandırılmasını ve tatilcilerin tatil noktalarına ulaşabilmelerini diliyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP