Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman, bütün esnafın sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek “herkes kendi bildiği işi yapsın” uyarısında bulundu.
Türkiye Matbaacılar Federasyonu Denetleme Kurulu üyesi, Alanya Ticaret ve Sanayii Odası 9. Meslek Komitesi ve Alanya Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman yaptığı açıklamada tüm Türkiye’de olduğu Alanya’da esnafın çok sıkıntı günler geçirdiğine vurgu yaparak “Çin’de ortaya çıkarak global bir salgın haline gelen Koronavirüs ile devletimiz titizlikle ve sıkı tedbirlerle mücadelesini sürdürüyor. Oluşturulan Bilim Kurulu ve uzmanların önerileri ile salgının ülkemizde kontrol atına alındığını söyleyebiliriz. 1 Haziran tarihi itibari ile tedbirlerde gevşemelere müsade eden hükümet “yeni normal”e dönüş sürecini başlattı. Bu bağlamda düğün salonları 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmete başlayabilecek. Düğün sezonunun açılması anlamına gelen bu uygulama ile zaten her zaman sıkıntısını çektiğimiz bir konu yeniden gündemimize geldi” dedi.
HERKES KENDİ BİLDİĞİ İŞİ YAPSIN
Yaman, “Ülkemizde ve Alanyamızda bir çok iş yeri işlerinin olmamasından dolayı kapılarına kilit vurdu. Sokağa çıktığımızda turizm esnafının zaten iş yapmadığını görüyoruz. Turizm ile direkt olarak bağlantılı olan matbaacılık sektörüde haliyle bu süreci çok sıkıntılı olarak geçiriyor. Düğünlere müsaade edilmesi ile birlikte bir kez daha gördük ki, herkes davetiye yapmanın hevesine düştü. Gerek internet üzerinden faaliyet gösteren firmalar olsun, gerek işi olmadığı halde “biz de yaparız” mantığı ile fotoğrafçısından, kırtasiyecisine herkes davetiye yapmanın telaşında. Alanya Matbaacılar Derneği olarak halkımızı bu hususta uyarma ihtiyacı hissettik” dedi.
DAVETİYE MATBAADA BASILIR
Türkiye Matbaacılar Federasyonu Denetleme Kurulu üyesi, Alanya Ticaret ve Sanayii Odası 9. Meslek Komitesi ve Alanya Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman gelin ve damat adaylarının en mutlu günlerine çağrı niteliği taşıyacak ve evlerinin en güzel köşesinde bir anı olarak kalacak davetiye de yaşanabilecek sıkıntılarla ilgili olarak uyarılarda bulunarak “internet üzerinden sipariş verilen davetiyeler çiftlerin eline ulaştığı zaman matbaalara gelerek ‘düğünümüze bir hafta kaldı davetiyemiz istediğimiz gibi olmadı hemen yeni davetiye basalım, istediğimiz kalınlıkta olmamış, bizim istediğimiz zarf böyle olmayacaktı, rengi hoşumuza gitmedi’ gibi şikayetleri bizlere ileterek yardım istiyorlar. Kısıtlı zamanda problemlerini çözmek için çaba sarf ediyoruz. Tabikide bu ikinci bir emek ve ikinci bir masraf oluyor. Fotoğrafçılarda ve kırtasiyelerde basılan davetiyeler için yine bizlere gelip güzel zarflar almak ihtiyacı duyuyorlar ve bu seferde iki ödeme yapmış oluyorlar. Oysa ilk başta bir matbaaya gitmiş olsalar bir liraya maledilecek bir davetiye bu sefer iki, hatta üç lira gibi rakamlara geliyor” dedi.
BENCİL OLMAYALIM
“Farkında ve bilincindeyiz ki bütün sektörler sıkıntıda. Bu süreçte çekler ödenemedi, faturalar ödenemedi, yaşamlar minimuma çekildi. Yavaş yavaş kıpırdanmaya başlayan ekonomimizde esnaflarımızı bencil olmamaya davet ediyorum. Gelinlikçi gelinliğini satsın, organizayoncu işini yapsın, fotoğrafçı çekimini gerçekleştirsin, kırtasiyeci kırtasiyeciliğini yapsın, bizlerde matbaacılar olarak davetiyeleri basalım. Yan komşunuz şiftahsız dükkanını kapatırken siz onun işini yaparak kazanç elde etmeyin. Herkes işini yapsın, herkes evine ekmek götürsün” uyarısı yapan Matbaacılar Derneği Başkanı Musa Yaman “Elbet bu günler son bulacak. Allah’ın izni ile eski günlerimize döneceğiz. Ama bu günler bittiğinde düşmandan çok dost biriktirmiş olalım. Hiç bir esnaf kardeşimiz dükkanını kapatmasın” uyarısında bulundu.
ASAYİŞ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024MANŞET
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024EKONOMİ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024