DOLAR 34,0477 -0.06%
EURO 37,9329 -0.13%
ALTIN 2.795,75-0,24
BITCOIN 21171323.1699%
Antalya
27°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da yaşamak zorlaştı HER ŞEY ATEŞ PAHASI

Alanya’da yaşamak zorlaştı HER ŞEY ATEŞ PAHASI

ABONE OL
13:08 - 1 Ağustos 2024 13:08
Alanya’da yaşamak zorlaştı HER ŞEY ATEŞ PAHASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da artan hayat pahalılığı, açlık ve yoksulluk sınırının yükselmesiyle birlikte siyasi parti temsilcileri ve STK’ların tepkisine neden olurken, yerel yetkililer acil ekonomik önlemler alınmazsa sosyal sorunların artacağı konusunda uyarıda bulunuyor.

Türk-İş’in açıkladığı temmuz ayı verileri, Türkiye genelinde olduğu gibi Alanya’da da ekonomik sıkıntıların boyutunu gözler önüne serdi. Açlık sınırının 19.234 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 62.653 TL’ye yükselmesi, asgari ücretin yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu. Bu durum, Alanya’daki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının seslerini yükseltmesine neden oldu.

İyi Parti Alanya Şube Başkanı Hilmi Er, 22 yıllık Ak Parti iktidarının ülkeyi derin bir ekonomik buhrana sürüklediğini belirterek, mevcut hükümetin artık ekonomiyi düzeltemeyeceğini savundu. Er, enflasyonun hala dizginlenemediğini ve cari açığın artmaya devam ettiğini vurguladı.

Saadet Partisi Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca, asgari ücretli ve emeklilerin geçinmesinin imkansız hale geldiğini ifade etti. Sarıca, emeklilere ve asgari ücretlilere en azından açlık sınırı kadar maaş verilmesi gerektiğini, bunun piyasayı canlandıracağını ve işsizliği azaltacağını belirtti.

Tüketici Hakları Derneği eski Alanya Şubesi Başkanı Cemal Şencan ise durumun vahametini “Alanya’da yaşamak zor değil, mucize oldu” sözleriyle özetledi. Şencan, ekonominin düzelmeyeceğini ve mevcut durumun daha da kötüleşeceğini öne sürerek, suç oranlarının artabileceği uyarısında bulundu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP