DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22538561.20492%
Antalya
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da kışın BİNLERCE KİŞİ işsiz

Alanya’da kışın BİNLERCE KİŞİ işsiz

ABONE OL
08:49 - 28 Eylül 2024 08:49
Alanya’da kışın BİNLERCE KİŞİ işsiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALTİD Başkanı Burhan Sili, bölgedeki yaklaşık 500 tesisin sadece yüzde 15-20’sinin kışın faaliyete devam edeceğini açıkladı. Sili, kapanan tesislerdeki turizm personeli ile de bilgiler verdi.

Kaliteli turizm tesisleriyle tüm dünyadan her yıl milyonlarca turist ağırlayan Alanya’da, sezonun kapanmasına az bir zaman kaldı. Turizm tesisleri ve personellerin akıbetinin nasıl olacağı hakkında bilgi veren Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Temmuz 2024 verilerine göre otellerde 60 bin civarında personel olduğunu ifade etti. 500 civarında da turizm tesisi olduğunu söyleyen Sili, bunun sadece yüzde 15-20’sinin açık kalacağını belirtti.

Sezondaki turizm tesisleri ile ilgili bilgi veren Sili, “Alanya’da faaliyet gösteren 500 civarında turizm tesisi var. Bölge tesislerinden ulaşan bilgilere göre, kış aylarında tesislerin çoğunluğunun faaliyetlerini durduracağını öngörüyoruz. Bununla birlikte, yüzde 15-20 oranında tesisin daha önceki senelerde de olduğu gibi faaliyetlerine devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Turizm personeli ile ilgili de açıklama yapan ALTİD Başkanı, “Temmuz 2024 verilerine göre otellerimizde istihdam edilen çalışan sayısı 60 bin kişi civarındadır. Kış aylarında toplam personelin en az yüzde 30’u istihdam edilmeye devam etmektedir. Geçen sene itibariyle bu oran yükselmiştir. Bu oranın daha da yükselmesi için her zaman ifade ettiğimiz gibi SGK, işveren payı gibi yükümlülüklerin kapalı olunan dönemlerde istihdamı artırma adına devlet tarafından sıfırlanması, çalışan ücretlerinin de işveren tarafından ödenmeye devam etmesi gerekliliği söz konusudur. Bugün birçok tesis, lojman şartlarını daha olumlu hale getirme, ilave lojman oluşturma ve hatta bir kısım tesislerde aileler için dahi lojman oluşturma çabasına girişmiştir. Sonuçta emek yoğun bir sektör olan konaklama sektöründe, mevcut ekonomik koşullarda göz önünde bulundurularak çalışan memnuniyeti ön plana alınmaya çaba gösterilmekte ve buna göre planlamalar yapılmaya çalışılmaktadır” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP