DOLAR 34,1644 -0.11%
EURO 37,7563 -0.21%
ALTIN 2.912,11-0,38
BITCOIN 2061455-2.05457%
Antalya
26°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya KENT KONSEYİ’ne önemli görev

Alanya KENT KONSEYİ’ne önemli görev

ABONE OL
17:54 - 3 Ekim 2024 17:54
Alanya KENT KONSEYİ’ne önemli görev
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin de (AGC) yer aldığı Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı. Başkan Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi’nin Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na girdiğini açıkladı.

Alanya Kent Konseyi, Nurhan Özcan başkanlığında Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, Yürütme Kurulu üyeleri Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Alanya Bakkallar Odası Başkanı Süleyman Hilmi Özdemir, ALSİAD Başkanı Emrah Cezirioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Emrah Yılmaz, ALKÜ Öğretim Üyesi Salih Tellioğlu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Köseoğlu, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Orkan, TÜRSAB İkinci Başkanı Kerim Yılmaz, ALDOSK Başkanı Mehmet Zafer Peker, Harita Mühendisleri Odası Temsilcisi Hüseyin Şahin, Hisariçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayrak, Genel Koordinatör Faruk Nafiz Koçak ve Jeofizik Mühendisi İhsan Erman Kaptanoğlu katıldılar.

Toplantıda konuşan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Alanya Kent Konseyi, Şişli’de düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında büyük bir başarıya imza attı. Kent Konseyimiz, Türkiye genelinde kentsel demokrasi ve yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmaların ulusal çapta takdir edilmesi sonucu Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na seçildi. Bu önemli gelişme, Alanya’nın şehircilik ve yerel yönetim tecrübelerini Türkiye genelinde diğer kentlerle paylaşmasına olanak sağlayacak bir adımdır” dedi.

Toplantıda ayrıca kent konseylerinin yerel yönetimler üzerindeki etkisi ve halkın karar alma süreçlerine daha aktif katılımının sağlanması amacıyla yapılacak projeler konuşuldu. Başkan Özcan, “Alanya Kent Konseyi, ulusal düzeyde ortak projeler geliştirerek, diğer kent konseyleriyle dayanışmayı artıracak adımlar atacak. Bu sayede Alanya’nın yerel yönetim deneyimleri diğer kentlerde de yaygınlaştırılarak, yerel halkın yönetime katılımı artırılacak” dedi.

Alanya Kent Konseyi’nin, Alanya’nın uzun süredir gündemde olan ulaşım sorunlarını çözmek için kapsamlı bir çalıştay planladığını da söyleyen Özcan, “Çalıştay, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin Ulaşım Daire Başkanlıklarından uzmanlar ve ulaşım planlaması üzerine çalışan akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu çalıştayda, Alanya’nın toplu taşıma sistemine yeni ve sürdürülebilir bir model önerilmesi hedefleniyor. Çalıştayın detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Alanya Kent Konseyi, ulaşım sorunlarının çözümü için tüm paydaşları bir araya getirerek, Alanya’ya özel bir ulaşım modeli oluşturmayı amaçlıyor. Ulaşım planlaması, vatandaşların konforu, güvenliği ve ulaşılabilirliğini artırmak üzerine odaklanacak” dedi.

Alanya Kent Konseyi’nin, kentte artan ulaşım sorunları ve halktan gelen şikayetler doğrultusunda toplu taşıma, jeep safari ve motosiklet şoförlerine yönelik eğitim programları hazırladığını da söyleyen Özcan, “Yürütme kurulunda oluşturulan beş kişilik bir komisyon, ulaşım sorunlarını detaylı bir rapor halinde sunarak, sorunlara yönelik bir eylem planı oluşturacak. Özellikle toplu taşıma şoförlerine, iletişim becerilerinin geliştirilmesi ve trafik kurallarına uyumun artırılması konularında eğitimler verilecek. Aynı zamanda, jeep safari ve motosiklet şoförlerine yönelik de özel eğitimler planlanıyor. Kamu kurumları ve yerel paydaşlarla işbirliği içinde yürütülecek bu eğitim programı, şehirdeki trafik güvenliğini ve hizmet kalitesini arttırmayı amaçlıyor. Alanya Kent Konseyi, kentteki her bireyin daha güvenli, daha konforlu ve katılımcı bir yaşam sürebilmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP