DOLAR 34,1945 -0.09%
EURO 37,4796 -0.02%
ALTIN 2.881,790,43
BITCOIN 2058989-2.62353%
Antalya
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da FİYATLAR yükseliyor RUSLAR bir yere gitmiyor

Alanya’da FİYATLAR yükseliyor RUSLAR bir yere gitmiyor

ABONE OL
20:47 - 10 Ekim 2024 20:47
Alanya’da FİYATLAR yükseliyor RUSLAR bir yere gitmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus turistler için fiyatlar yükselmesine rağmen Türkiye, Rusların tatil tercihlerinde ilk sırada yer almayı sürdürüyor.

Rusya’dan gelen turistler, Türkiye’deki tatil fiyatlarının özellikle Alanya ve Bodrum gibi popüler bölgelerde arttığını ve Fransa’nın ünlü tatil beldesi Saint-Tropez ile yarışır hale geldiğini belirtiyor. Bu durum, Rus turistlerin daha uygun fiyatlı destinasyonlar olan Vietnam ve Küba gibi ülkelere yönelmesine neden olsa da Türkiye, halen Ruslar için en cazip tatil seçeneklerinden biri olmaya devam ediyor.

ALTİD Başkanı Burhan Sili, Rusların Türkiye’yi tercih etmesinin nedenleri arasında bölgeye olan yakınlık, tesislerin kalitesi ve Türkiye’nin Rus turistler için cazip bir destinasyon olması olduğunu belirtti. Ancak artan enflasyon ve maliyetler nedeniyle fiyatlardaki yükselişin, turizm sektörünü olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu. Sili, fiyatların stabil hale gelmesi ve kurların normalleşmesinin, turizm sektörünün sürdürülebilirliği için önemli olduğunu vurguladı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında Rus vatandaşları, 2 milyon 522 bin seyahatle en çok Türkiye’yi ziyaret etti. Bu durum, Türkiye’nin Rusya için önemli bir turizm pazarı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP