DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23371140.73721%
Antalya
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da PALYATİF hastalarına özel etkinlik

Alanya’da PALYATİF hastalarına özel etkinlik

ABONE OL
15:53 - 19 Ekim 2024 15:53
Alanya’da PALYATİF hastalarına özel etkinlik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Ünitesi’nde görev alan sağlık çalışanları “Dünya Palyatif Bakım Günü” etkinlikleri kapsamında serviste yatan hasta ve hasta yakınları için moral etkinliği düzenlendi.

Palyatif Bakım Merkezi’nde; yaşam kalitesi ciddi şekilde bozulmuş, hareket kısıtlılığı olan, hayatı tehdit eden hastalığı olan hastaların tedavisi yapılmakta aynı zamanda rehabilitasyon, psikolojik terapi desteği de sağlanmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarının moral motivasyonunun bakım süresince önemli olduğu Palyatif Birimi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları unutulmadı. Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında hastane yönetimi ile birlikte sağlık çalışanları hastaların yanında olduklarını hissetmeleri ve mutlu bir an yaşamaları adına bir takım etkinlikler düzenledi.

Palyatif Ünitesi’nde düzenlenen etkinlikte hastalar kısa bir sürede olsa müzik dinleyip keyifli bir gün geçirdi. Daha sonra sağlık çalışanları ile birlikte günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafı çektirip pasta kesti.

Düzenlenen organizasyona katılan hasta, hasta yakını ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Yıldırım, “Zorlu bir süreç olan bu dönemde biz sağlık çalışanları olarak sizlerin yanınızda olmaktayız. Moral ve motivasyonun bakım ve tedavi sürecinde hasta ve hasta yakınlarımız üzerinde öneminin farkındayız. Sizlerin her daim yanınızda olduğumuzu hissettirmek ve yüzlerinizi güldürmek için sağlık çalışanlarımız ve bizler böyle bir organizasyonda beraber olmak istedik” dedi.

Palyatif Sorumlu Hemşire Gizem Türedi ise Palyatif Ünitesi’nde 13 hasta odası ve 22 yatak, 1 banyo odasının bulunduğu şuan aktif olarak 17 hastaya sağlık hizmeti sunduklarını aktardı. Türedi, “Hastalarımızın her anında yanında olmakta bu zorlu dönemlerde ağrılarını, acılarını en aza indirmeye çalışmaktayız. Bu özel gününde hastalarımıza moral bizlere de onların gülümsemesi sayesinde neşe getirmesini istedik” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP