DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2302876-0.63661%
Antalya
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da ESNAFI kapkara bir kış bekliyor

Alanya’da ESNAFI kapkara bir kış bekliyor

ABONE OL
12:42 - 26 Ekim 2024 12:42
Alanya’da ESNAFI kapkara bir kış bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da sezon boyunca beklediği yoğunluğu yakalayamayan esnafı bu kış sıkıntılı günler bekliyor. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, önümüzdeki bir ayın esnaf için kritik önem taşıdığını vurguladı.

Turizm sezonunun başından bu yana durgun bir dönem geçiren Alanya esnafı, sezon sonuna yaklaşıldıkça ekonomik açıdan daha da zorlanıyor. İsrail-İran arasındaki gerginlik ve TUSAŞ saldırısı gibi gelişmeler de sektöre ek bir darbe vurdu. Satışlarda beklenen hareketlilik sağlanamadığı gibi kış aylarında geçim için kenara para koyamayan esnaf, ağır bir kış mevsimine hazırlanıyor.

ALESO Başkanı Nuri Demir, özellikle Avsallar ve Türkler gibi bölgelerdeki esnafın merkezdeki esnafa göre daha iyi durumda olduğunu belirtirken, mevcut turist sayısının alışverişe yansımadığına dikkati çekti. Demir, “Alanya’ya gemiyle gelen turistler şehri tam anlamıyla gezip alışveriş yapamıyor. Tur otobüsleri belirli noktalarda duruyor ve turistler esnafa uğrama fırsatı bulamıyor. Bu durumda esnaf kışa hazırlıksız yakalanıyor” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP