DOLAR 34,4995 0.04%
EURO 36,4885 -0.25%
ALTIN 2.911,89-0,27
BITCOIN 32181271.18956%
Antalya
17°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

ALANYA BELEDİYESİ’NE BORCU OLANLARA MÜJDE!

ALANYA BELEDİYESİ’NE BORCU OLANLARA MÜJDE!

ABONE OL
14:37 - 20 Kasım 2020 14:37
ALANYA BELEDİYESİ’NE BORCU OLANLARA MÜJDE!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı düzenleme ile belediyelerin alacakları ve hasılat payları yapılandırılabilecek. Bu kapsamda Alanya Belediyesi’ne borcu olan vatandaşlar da yasal düzenleme çerçevesinde borçlarını yapılandırabilecekler

7256 sayılı düzenleme ile vergi yapılandırma süreci Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) üzerinden yürürlüğe alındı. Vergi borcu yapılandırma işlemi, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girdi. KYK öğrenim kredisi borcu ve SGK prim ödemelerini de kapsayan vergi borcu yapılandırma işlemi için E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli olacak. GİB İnternet Vergi Dairesi (İVD) üzerinden yapılabilecek olan vergi borcu yapılandırma işlemi, 18 taksite bölünüp 36 aya yayılabilecek.

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Yasa temel olarak vergi dairelerine yani Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na, gümrük müdürlüklerine, belediyelere, özel idarelere, YİKOB’lara olan borçların yapılandırılmasına ilişkin hükümleri içeriyor.

– Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile sosyal güvenlik primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabilecek.

– Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler yapılandırılacak.

– TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin üyelerinden olan aidat alacakları, KOSGEB’in kredi alacakları, Sanayi Bakanlığı bütçesinden organize sanayi bölgelerine ve sanayi sitesi yapı kooperatiflerine verilen krediler de kapsama giriyor.

 

– Özel idarelerin, belediyelerin ve belediyelerin sahip olduğu şirketlerin, yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kira alacakları ve hasılat payları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının özel idareler, belediyeler ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü’nün sundukları hizmet nedeniyle doğan alacakları da yapılandırılıyor. Mücbir sebep nedeniyle ertelenen borçlar ise kapsamda olmayacak.

 

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

7256 sayılı kanun kapsamında borçlarında yapılandırma sürecine girebilecek olan vatandaşlar, bu işlemler için internet vergi dairesini kullanacak. Buraya giriş yapabilmek için üye olma ya da E-Devlet şifresini kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar, karşılarına çıkacak olan ekrandan işlemlerini gerçekleştirecek.

YAPILANDIRMADAN NASIL YARARLANILACAK?

31 Ağustos 2020 sonrası borçlar kapsam dışı olacak. İhtilaflı alacaklar da kapsama girmiyor. Yapılandırma için yıl sonuna kadar başvuru yapılabilecek.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve gümrüklere yapılacak ödemeler 2021 Ocak ayında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılacak ödemeler de şubat ayında başlayacak.

HANGİ CEZALAR KAPSAM DIŞI?

Adli para cezaları, düzenleyici denetleyici kurullar tarafından verilen idari para cezaları, COVID-19’la mücadele kapsamında Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde verilen para cezaları ve yasak yerlerde tütün kullanımı nedeniyle verilen para cezaları kanunun kapsamı dışında tutulacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP