DOLAR 34,4465 0.3%
EURO 36,3032 0.16%
ALTIN 2.836,840,10
BITCOIN 3136629-0.45236%
Antalya
18°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

ALKÜ’DE PARAMEDİK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ALKÜ’DE PARAMEDİK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

ABONE OL
16:18 - 24 Aralık 2020 16:18
ALKÜ’DE PARAMEDİK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) İlkyardım ve Afet Bilinci Kulübü ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliğinde “Covid 19 Şüpheli ve Pozitif Hastalara Hastane Öncesi Yaklaşım” konulu semineri 22 Aralık Paramedik Günü etkinliği kapsamında düzenlendi. İnternet üzerinden düzenlenen seminer ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan ve PARHAD Derneği Başkanı Prm Hasan Basri Kızıldağ’ın paramediklerin sağlık ekibi içerisindeki yeri ve önemi hakkındaki konuşmalarıyla başladı. Ardından konuşmacıların sunumlarıyla devam eden seminerde; Covid 19 Şüpheli veya Pozitif Hastalara Hastane Öncesi Yaklaşım, Temel ve İleri Yaşam Desteğinde Dikkat Edilecek Hususlar, Hasta Transferi ve Ambulans Temizliği, Saha Filyasyon Ekipleri ve 112 Komuta Kontrol Merkezinde Kurulan İSDEM Birimi, Kredi Yurtlar Kurumları Yurtlarının İzolasyonda Kullanılması ve Sahra Hastaneleri gibi konular konuşuldu.

İlk olarak Paramedik Hasan Ali Güler, Covid 19 şüpheli veya pozitif hastanın hastane öncesi alanda değerlendirilmesindeki uygulama farklılıkları ve kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı hakkında önemli bilgiler verdi. Ardından Paramedik Emrah Türk, temel ve ileri yaşam desteğinde hem halktan kurtarıcılar hem de sağlık profesyonelleri için dikkat edilmesi gereken önemli hususlara değindi. ATT İsmail Otlamaz ise Covid 19 şüpheli veya pozitif hastaların taşınması, sonrasında ambulans ve kullanılan malzemelerin temizliği, dezenfeksiyonunda kullanılacak ürünler ve kullanım şekilleri hakkında önerilerde bulundu. Katılımcı konuşmacılardan Uzman Emrah Bayraktar da Filyasyon ekiplerinin kurulumu, çalışma şekli ve pandemi sürecinde yeni kurulan İSDEM birimlerinin çalışmalarından bahsetti. Uzman Bayraktar Filyasyon ekiplerinin 24 saat çalıştıklarını, bu çalışmaların günlük olarak raporlandığı ve düzenli olarak Sağlık Bakanlığına bildirimlerinin yapıldığının altını çizdi. Paramedik Mustafa Enes Sarık ise Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarının Antalya da ikametgâhı olmayan temaslı ya da COVİD 19 pozitif olan hastalar ve izolasyonda sıkıntı yaşayan kalabalık aileler için kullanıldığını belirtti. Kurulan sahra hastanelerinde ise test işlemlerinin yapıldığı ve yine Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarında kalan bireylere sağlık hizmeti verildiğini aktardı.

ALKÜ’nün sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan seminerde katılımcılar tarafından sorulan sorular, seminerin moderatörlüğünü üstlenen ALKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arife Albayrak Coşar tarafından panelistlere yöneltildi. Seminerin sonunda Coşar, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına destek verilmesi, onların çalışma yükünün hafifletilmesi ve salgının bir an önce bertaraf edilebilmesi için maske, mesafe ve hijyen kuralına uyulmasının gerektiğini vurgulayarak katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP