Alanya Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir sergi açtı. Alanya’nın fethinin 800’üncü yılı münasebetiyle konseptini de bu yönde oluşturan Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, ‘Anadolu’dan Kadın Hikayeleri’ isimli sergi açtı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ekibiyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için her yıl düzenlediği etkinliklere bir yenisi daha eklendi. “Anadolu’da Giyim Kültürü” alanında zengin bir koleksiyonun sahibi olan Sabiha Tansuğ’un, Anadolu’yu karış karış gezerek topladığı ve derlemesini yaptığı eserlerden oluşan ve büyük heyecan uyandıran sergi, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla açıldı.
TANSUĞ’UN ZENGİN KOLEKSİYONU, TARİHİ KIZILKULE’DE
Tarihi Kızılkule’de açılan Anadolu’dan Kadın Hikayeleri adlı serginin en değerli parçalarını bir araya getiren Sabiha Tansuğ Kıyafetler, Başlıklar, Hotozlar ve değişik aksesuarlardan oluşan zengin koleksiyonu ile Japonya’dan Avrupa’ya, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlediği birçok sergi ile Türk kültürüne hizmet etti. Ayrıca Sabiha Tansuğ, 1971-1989 yılları arasında kullanımda olan 50 kuruşların üzerine “Ankara Gelin Başlığı” ile fotoğrafı basılarak, dünyada paranın üzerine resmi basılan halktan ilk ve tek kişi olarak tarihe geçti.
4 GÜN BOYUNCA ZİYARETE AÇIK OLACAK
Alanya Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan Anadolu’dan Kadın Hikayeleri isimli sergi, 8-12 Mart tarihleri arasında Kızılkule’de açık olacak.
“BU EŞSİZ SERGİ BÜYÜK BİR EMEĞİN ÜRÜNÜ”
Açılışta konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu, “Alanya’nın Fethinin 800. Yılı kutlama programı kapsamında ‘Anadolu’dan Kadın Hikayeleri’ konulu sergimizi, sizlerle ve Alanya halkımızla buluşturuyoruz. Zengin koleksiyondan eserlerin yer alacağı sergiyi sizlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Orta Asya’dan Selçuklu’ya, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüz Türkiyesi’ne kadar Türklerin kurduğu tüm devletlerde kadın ev içinden sosyal yaşama, siyasetten devlet yönetmeye kadar birçok alanda hep ön plandadır. Öyle ki; Eski kavimler arasında hiçbir kavim biz Türkler kadar, kadınlara hak vermemişler ve saygı göstermemişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada hiçbir milletin kadını ‘Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim’ diyemez!” sözlerine mazhar olan kadındır Anadolu kadını. Merhametli, çalışkan, üretken, bizlere ana olan, bizlere yol gösteren Anadolu kadınını yöresel kıyafetleri ile tasvir edeceğimiz ve 4 gün boyunca açık olacak sergimize tüm Alanya halkını davet ediyorum” dedi.
ASAYİŞ
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024MANŞET
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024EKONOMİ
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024ASAYİŞ
24 Kasım 2024