Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. Meclis Başkanı Metin Atalay’ın başkanlık ettiği toplantıda konuşan oda başkanı Mehmet Şahin, ABD’ye tedavi için gönderilen SMA hastası Ahmet bebeğin bu hafta içerisinde Alanya’ya geleceğini söyledi. Gökbel Yaylası’nda bulunan sağlık ocağını tamir ettirerek faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Şahin, seneye bölgede 7 gün 24 saat ve 5 ay süreyle doktor bulundurulmasını hedeflediklerini belirtti. ‘Gaziler Günü’ nedeniyle gazilerle bir araya geldiklerini dile getiren Şahin, yakında onlarla Kıbrıs turu düzenleyeceklerini kaydetti.
Alanya’da öğrencilerin yurt sorunu yaşadığını vurgulayan Şahin, “Bunun çözümü KYK yurtlarının artması. Artıramıyorlarsa apart otellerde öğrencilerin kalmasına izin vermeleri gerekir. Apart oteller öğrenci almaya korkuyor. Genelgede turistin olduğu yerde öğrenci konaklayamaz. Öğrencinin olduğu yerde de turist konaklayamaz diyor. Zannedersem bu genelgeyi başka yerler için çıkarmışlar. Alanya’nın stratejik durumu farklı. Bununla ilgili genelgeyi değiştirmeye çalışacağız” dedi.
“GZP GELİŞİRSE ALANYA GELİŞİR”
İran’dan Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) seferlerin başladığını söyleyen Şahin, havalimanının gelişmesi ile Alanya’nın da gelişeceğine dikkat çekti. Şahin, “2 hafta Antalya Havalimanı ve GZP’ye 5 milyon 700 bin turist giriş yaptı. 2019’a bakarsak 2020’yi yok sayıyoruz. Yarı yarıya çalışıyoruz” diye konuştu.
“TAKSİTLER 60 AYA ÇIKARILSIN”
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Özcan Şafak Mavili, bugüne kadar yapılan yapılandırmalarda 18 ay taksit yapıldığını, bunun da esnafa ağır geldiğini söyledi. Mavili, “Pandemi döneminde bu daha da arttı. Esnaf bir ay biz sigortayı öderken, diğer ayda vergi, SGK’ya olan borçlarımız var. Bunu ödeyemiyoruz diyor. Hedef kamu alacağı ve esnafın da borcunu kapatmak. Esnafın bu taksitlerin 60 aya çıkarılması talebi var” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Şahin konunun TOBB’a iletilmek üzere yazı yazılmasını istedi.
“DEMİRTAŞ’A KADAR HATLAR DÖŞENDİ AMA SU VERİLMEDİ”
Tarımdaki sulama sorununa dikkat çeken Mehmet Karagöz de, “En şanslı yerlerden birisiyiz ancak çaylarımız, derelerimizdeki sular denize akıp gidiyor. Bunun önüne geçemiyoruz. Geçilen yerlerde de süreç hızlı gitmiyor. Şu anda Dimçayı’nda da daha Karagedik’ten öteye gitmedi. Demirtaş’a kadar hatlar döşendi ama su verilmedi. Buradaki muz ve narenciye susuz. Suyu tam almadığı için dallarda küçülme ve kısalma var. Yangınlar yaşadık. Sıcaklığın da etkisi var. İmamlı’da muz seraları olanlar var. Çoğu serasını bıraktı gitti. Dimçayı’ndan alınacak suların bir an önce bu bölgelere gelmesi için DSİ ile görüşüp bu konuya oda ve siyasi parti başkanlarının el atmasını istiyorum. Demirtaş’ın batısından Aliefendi’ye kadar boru hatları döşendi ama çayın diğer tarafında merkezdeki yere su verilmiyor. İmara açık olduğu için verilmiyormuş ama imara açık yerlerin yüzde 60’ı tarım alanı. Buralarda tarım yapılıyor. Bu belediyenin imar planlarında da görünüyor. Bu projenin o hatta da geçmesini istiyoruz” dedi. Şahin de sulama sorununun çözümünün göletler yapılması olduğunu söyledi.
ASAYİŞ
18 Kasım 2024ASAYİŞ
18 Kasım 2024MANŞET
18 Kasım 2024ASAYİŞ
18 Kasım 2024EKONOMİ
18 Kasım 2024ASAYİŞ
18 Kasım 2024ASAYİŞ
18 Kasım 2024