Vizyonuna kadın dostu kent olmayı koyan Alanya Belediyesi tüm kamu kurum ve kuruluşları ile görüşerek kadınların şiddetle karşılaştığı zaman ne yapabileceği ile ilgili tüm detayları içeren rehber kitapçık hazırladı. Kitapçık bütün kadınlara dağıtılacak.
Alanya Belediyesi tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında program düzenlendi. Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen programa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi Başkanı Halime Şenli ile davetliler katıldı. Programda önce konuşan Nazmi Yüksel, Başkan Yücel’in kadına yönelik şiddetle ilgili olarak kısa sürede Aile Destek Merkezi’ni açarak kadına, çocuklara ve insanlara ne kadar önem verdiğini gösterdiğini söyledi. Yüksel, “Merkezimizde psikolojik, hukuksal danışmanlık, diyetisyenlik hizmeti, eğitim semineri, evlilik okulu, atölye çalışmaları gibi birçok alanda kadınlara hizmet veriyoruz. Hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. Yüksel’in konuşmasının ardından Alanya Belediyesi’ne bağlı Aile Kadın Destek Merkezi’nin çalışmaları sunuldu. Kadın Destek Merkezi Sorumlusu Esra Yemez de, “Merkezimizin temel amacı toplumda kadının yerinin sağlamlaştırılması, kadının cesaret, özgüven mekanizmasının istediği düzeye ulaşması. Şiddete karşı dur demek ve kadının da şiddet karşısında kader algısından vazgeçip hayatını şiddetsiz bir toplum üzerinde şekillendirmeye çalışmasını sağlamak. Merkezimizde psikolojik, aile ve hukuk danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Kadın hakkını bilmediği zaman şiddete karşı kaderi de kabul etmiş oluyor. Bu yüzden avukatlarımızla başvurulması gereken hangi kurumlar varsa gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Aynı zamanda diyetisyenlik hizmeti de veriyoruz. Evlilik okulu ve eğitim atölye çalışmalarını dahil ettik. Burada bir sosyal hayat var. İnsanlar hobileri ile desteklendiği zaman kendilerini çok daha iyi hissediyor. Alanya Belediyesi olarak bütün kamu kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmeler sonucunda hazırlanan kitapçıkla kadınlar şiddetle karşılaştıklarında nereye başvurabilir? Ne yapmaları lazım? Hangi kanun maddelerin arkasına sığınabilirler? Alabilecekleri destek süreçlerindeki kamu kuruluşlarının rolleri neler? Bu kadın rehberini ellerine aldıkları andan itibaren nereyi arayabilirler? Nereye başvurabilirler? Bütün detaylar mevcut. Elimizden geldiğince her türlü noktaya ulaşıp kadınlarımızın tamamına bu rehberi dağıtacağız. Alanya Belediyesi’nin en temel vizyonlarından birisi kadın dostu kent olmak olacak” diye konuştu.
“ŞİDDET ÖĞRENİLEN BİR ŞEY”
ALKÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Saliha Özpınar da, “ALKÜ olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kadına yönelik şiddetin hiçbir açıklaması olmaz. Televizyonda her gün bir kadın cinayeti izliyoruz. Binbir türlü bahane ile kadınlara kötü muamelede bulunuluyor. Kadınlar doğum öncesi dönemde anne karnına düştüğü andan itibaren şiddete uğrayabiliyor. Kadınlar kürtaja uğrayabilir. Çin’de tek çocuk politikası uygulanıyordu. İnsanlar erkek çocuk istiyordu. Bu yüzden 30 milyon fazla erkek nüfus dünyaya geldi. Çocuk ergen olduğu için istismara uğramaya devam ediyor. Küçük yaşta evlenmeye zorlanıyor. Yetişkin yaşa geldiğinde namus cinayeti gibi olaylar ortaya çıkabiliyor. Şimdi internet ile ısrarlı takip diye bir şiddet ortaya çıktı. Kadın yaşlanınca da şiddete maruz kalıyor. Bireysel olarak çocukken aile içi şiddete maruz kalmak çok önemli. Erkek buna şahit olduysa şiddet uyguluyor. Kız çocuğu ise sessiz kalıyor. Şiddet öğrenilen bir şey. Medyada başroldeki kişi şiddet uygulayan bir kişi ise ergenler onu uygulamaya çalışacaktır. İfadelerini kullandı. Program soru cevaplar ile sürdü.
ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024MANŞET
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024EKONOMİ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024