Antalya Barosu Alanya Temsilciliği’ne adaylığını koyan Depren, Alanya temsilini hak ettiği yere getirmek istediğini söyledi.
7 Ekim’de gerçekleşecek Antalya Barosu Alanya Temsilciliği için Avukat Melek Depren, adaylığını açıkladı. Alanya temsilini hak ettiği yere getirmek için adaylığını koyduğuna vurgu yapan Depren, meslek birliğine sahip çıkmak istediğini söyledi. Depren, “18-19 Eylül 2021 tarihlerinde Antalya Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nu yapmış ve yönetimini belirlemiş olup, Av. Buket Özcan’ın da yönetime seçilmesiyle birlikte dört dönemden sonra Alanya’da yönetimde temsil gücüne kavuşmuştur. Ve artık seçim sırası, Alanya Baro Temsilciliği’ne gelmiştir. İşte bu seçim havasına bir nefes dahi olsa katmak adına ben de varım!
Avukatlık mesleğinin gerek yargı gerekse toplum içindeki etkisi azaltılmaya çalışılmaktadır. Avukatlık mesleğine ve avukatlara karşı sözlü ve eylemli saldırılar, gün geçtikçe artmakta ve tek sığınağımız olan meslek ve meslek örgütlerimiz, işlevsiz bırakılmak istenmektedir. Mesleki etik kuralları, mesleki yaşama aktarılmayan kağıt üstündeki birkaç satırdan ibaret halde kalmıştır. Bu durum gerek meslek içi gerekse mesleğe karşı olumsuz bir tavır takınılmasına yol açmıştır.
Genç meslektaşlarımızın itibar ve kazanç sorunları görmezden gelinirken, stajyer meslektaşlarımız ise daha yolun en başında staj yapacak bir avukatlık ofisi dahi bulamamakta ve/veya bu ofislerde yaptıkları staj sonrası yeterli donanıma sahip olamadan iş hayatı içine karışıp kaybolmaktadır. Meslek içindeki bu fırsat eşitsizliği nedeniyle meslektaşlarımız, mesleki itibardan çok kazanca odaklanarak bu mesleğin sorunlarından uzaklaşmaktadır. Bilhassa Alanya nezdinde mesleki birlik ve dayanışma ruhu, günden güne azalmaktadır. Bu durum meslekte henüz yeni olan meslektaşlarımıza gelecek ve kazanç kaygısı yüklerken, kıdemli avukatların da birikim ve emeğini yok etmektedir. Aynı sebeple mesleki temsil de umutsuzluğa sürüklenmektedir. Nitekim nice il barosundan daha fazla sayıda avukata sahip olan Alanya, Antalya Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nda dahi ancak 70 ile sınırlı sayıda avukat katılımı ile desteklenmiş ve böylece temsilde geri planda kalmıştır.
Alanya Adalet Sarayı içerisinde X-Ray denetimi, kapalı otopark ve asansör kullanımı, HES kodu sorgulama ve sair birçok uygulamada avukatlık kurumu ötekileştirilmiştir. Avukatların tek görevi “duruşma beklemek” ten ibaret sayılmış, çoğu zaman aynı mesleki saygı gösterilmemiş ve böylece zamana bağlı işlerine yönelik aksamaları görmezden gelinmiştir. Avukatların ofis hayatı dışında bir çalışma yerinin de adliye binası olduğu hususu göz ardı edilmiş ve avukatlar bu çalışma ortamında yabancılaştırılmıştır. Ve neticede “düzen böyle” denilerek olması gereken her daim ertelenmiştir. Dahası sizlerle birlikte belirleyeceğimiz nice kalem içinde hem Alanya hem de meslek birliği ve sorunları sahip çıkılmayı beklemektedir. Tüm bu sayılı hususlardaki sorumluluk bilinci ile hiçbir ideoloji ve sosyal statü gözetmeksizin ve avukatlık mesleğine kitlesel ve eylemsel bir nitelik kazandırmak ve tam tabiriyle bu “ölü toprağını üzerimizden atmak(!)” adına bugün bu yola çıkıyorum. Unutmayalım ki, başka bir mesleğimiz ve başka bir meslek örgütümüz yok. Ve tam da bu gerekçelerle tüm bu seçim sürecinde bana destek verecek yol arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024MANŞET
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024EKONOMİ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024