DOLAR 34,1996 0.05%
EURO 37,9243 -0.46%
ALTIN 2.914,500,66
BITCOIN 2168897-0.77536%
Antalya
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya Belediye Meclisi’nde ADEM MURAT YÜCEL gerginliği

Alanya Belediye Meclisi’nde ADEM MURAT YÜCEL gerginliği

ABONE OL
16:39 - 1 Ekim 2024 16:39
Alanya Belediye Meclisi’nde ADEM MURAT YÜCEL gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GÜNÜN HABERİ / ALPER KUTAY

Bugün saat 14.00’te başlayan Alanya belediye meclis toplantısında, önceki dönem Alanya Belediye Başkanı olan ve Mart’ta yapılan seçimi kaybeden Adem Murat Yücel’in seçim sonrası beraberinde götürdüğü 2 makam arabası gündeme damga vurdu.

Belediye Meclis Üyesi MHP’li Kayhan Balta’nın, Alanya’da çöplerin hızlı ve yeterli toplanmamasına yönelik eleştirisine yanıt veren Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Şu an araç sayımız çok yetersiz. Biz göreve geldiğimizde en genç 18 yaşında araçlarımız vardı, bir çoğunu eskidikleri için iade ettik ve 250 milyon TL mazottan tasarruf sağladık. Araç sayımız yeterli olmamasına rağmen çöpler zamanında toplanıyor” yanıtı verdi.

MHP’li Meclis Üyesi Kayhan Balta ise Adem Murat Yücel döneminde mesaiye başlayan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir’e dönerek, “Bizim araç sayımız neden yeterli değil? Geçmiş dönemde birçok araç satın alınmıştı, yanlış mı biliyorum” diye sordu.

Adem Demir ise geçmiş dönemde yeni araç alınmadığını, eskilerin üzerine kasa ve benzeri makyajlar yapıldığını söyledi.

Bunun üzerine tartışmayı alevlendirecek bir çıkış yapan CHP’li Grup sözcüsü Avukat Haydar Uyar, söz almadan mikrofonu açarak, “Osman Başkanım, acaba Kayhan Bey geçmişte başkanın yanında götürdüğü araçlar gibi bazı araçların da götürüldüğünü mü ima ediyor?” dedi.

Bu sözler mecliste gülüşmelere neden olurken, seçimi kaybeden Adem Murat Yücel’in Audi marka makam arabası ile Mercedes Vito marka VIP minibüsü de “şahsi malım” diyerek seçim sonrası yanında götürmesi konusu yeniden gündeme geldi.

Haydar Uyar’ın bu çıkışı üzerine MHP’li meclis üyesi Hüseyin Güney söz olarak, “Haydar Bey’in bu sözlerine bir anlam veremedik. Eğer bildiği bir şey varsa burada açık açık konuşsun, bu sözler kendisine hiç yakışmadı” dedi. Haydar Uyar da geçmiş dönemden kalması gereken makam arabasıyla VIP minibüsün ortada olmadığını tekrarlayınca Hüseyin Güney yeniden söz aldı, “Bu tür konuları sık sık gündeme getiriyorsunuz. Müfettiş gelecek dediniz gelmedi, inceleme yapılacak dediniz yapılmadı. Biz de merakla bekliyoruz” deyince, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik söz alarak, “Bazı büyük gemilerin tornistanı ağır olur. Bekleyin bakalım, bu geminin altından neler çıkacak” diyerek önümüzdeki günlerde geçmiş döneme ait borçların ve bazı yasal olmadığı iddia edilen konuların da kamuoyuna açıklanacağını ima etmiş oldu.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP