DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2122829-0.33325%
Antalya
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya MÜSİAD CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’nı unutmadı

Alanya MÜSİAD CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’nı unutmadı

ABONE OL
10:35 - 6 Ekim 2024 10:35
Alanya MÜSİAD CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI’nı unutmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MÜSİAD Alanya Şubesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kahvaltı ikramında bulundu.

MÜSİAD Başkanı Mustafa Durusoy’un ev sahipliğindeki kahvaltıya
Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer, Belediye Başkan Vekili Servet Ünlü, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu Kurum Amirleri, Din görevlileri ve oda ve STK başkanları katıldı.

Kuran Tilaveti ile başlayan programda katılımcılara MÜSİAD konulu video gösterimi yapılarak faaliyetler sunuldu. Daha sonra açılış konuşmalarıyla devam eden programda Alanya MÜSİAD Baskanı Mustafa Durusoy, Alanya Müftüsü İhsan İlhan ve Müsiad 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu tarafından günün önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

Başkan Durusoy, din görevlilerin ulvi bir görevi yerine getirdiğine dikkat çekti. İslamiyetin tüm insanlara ulaşması, dinin emir ve yasaklarının öğretilmesi doğumdan ölüme kadar geçen süreçte her müslümanın yanında bulunan yaz demeden kış demeden camilerimizde ezan sesinin susmaması için mücadele eden din görevlilerimize minnet borçluyuz. Camideki ibadet ve samimiyetin varlığı, cami dışındaki istikamet ve güzel ahlak ile ölçülür. Bu güzellikleri anlatan Hz Kur’an öğretilip okunduğu; edep, adap, ilim ve irfanın aşılandığı bir mektep olan Camilerimiz ve o hizmeti veren din görevlilerimize şükran borçluyuz” diye konuştu.

Bayramoğlu ise “Camilerimiz tevhidin, birliğin, dirliğin, sevginin, paylaşmanın, yardımlaşmanın sembolü. Bu işin temel taşlarının olduğu n başında is edin görevlilerimiz gelmekte” dedi.

Programda hitap eden Kaymakam Ürkmezer “Cumhuriyetimizin Anadolu’ya bilgi yayma çalışması milli eğitim ve din görevlilerimiz tarafından başladı. Toplumu ilgilendiren tüm faaliyetlerde din görevlilerimiz üzerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Bugün de Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Alanya MÜSİAD ve Alanya Müftülüğü işbirliğinde güzel bir program düzenlendi. Alanya MÜSİAD bu programda güzel bir sosyal sorumluluk örneği göstererek din görevlilerimizin yanında oldu ve değerli olduklarını hissettirdi. Alanya MÜSİAD birçok alanda güzel işler yapıyor. Geçtiğimiz hafta batı bölgemizde bulunan özel eğitim okulu ile ilgili Vali Hulusi Şahin başkanlığında MÜSİAD ile protokol imzaladık. MÜSİAD inşallah gereken çalışmaları yaparak okulumuzu milli eğitime teslim edecek. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Alanya’mız’da hayırseverlerimiz okul, cami, sağlık ocağı ve birçok eser yaptırıyor. Alanya bu anlamda nevi şahsına münhasır bir kent. Allah hepsinden razı olsun. Bizler üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirerek geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakacağımıza inanıyoruz. Bu uğurda hizmet eden tüm herkese teşekkür ediyorum. Tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Program konuşmaların ardından dualar edilmesi ile sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP