DOLAR 34,2776 0.06%
EURO 37,4348 0.06%
ALTIN 2.919,690,09
BITCOIN 22549965.17705%
Antalya
24°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya TOKİ’de YÖNETİM KRİZİ tatlıya bağlandı

Alanya TOKİ’de YÖNETİM KRİZİ tatlıya bağlandı

ABONE OL
05:50 - 15 Ekim 2024 05:50
Alanya TOKİ’de YÖNETİM KRİZİ tatlıya bağlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek aidatlar ve yönetim sorunları nedeniyle mağduriyet yaşayan TOKİ sakinleri, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’nın çabalarıyla rahat bir nefes aldı.

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, uzun süredir yüksek aidatlar ve yönetim sorunları nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyordu. Özellikle dar gelirli aileler için yapılan bu konutlarda, hak sahipleri 2 bin TL gibi yüksek aidatlar ödemek zorunda kalıyordu. Yönetim kurulu üyelerinin yüksek maaş alması, aidattan muaf tutulmaları ve toplanan aidatların nereye harcandığının bilinmemesi, vatandaşlar arasında büyük tepki toplamıştı.

Yaşanan sorun yumağı Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in girişimleri ve Alanya Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’nın çabaları ile çözüme kavuştu. TOKİ Site Yönetimi Başkan Yardımcısı Seyit Demir, yönetim krizinin sona erdiğini belirterek, “Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde dar gelirli aileler için yapılan 250 adet konut ile ilgili bir süredir devam eden yönetim krizi Kaymakam Fatih Ürkmezer’in girişimleri ile çözüldü. Yüksek aidatlardan dolayı yönetime olan güvenin sarsılması ayrıca aidat ödemeyenlere ihbarname gönderilmeye başlanması ile büyüyen kriz çözüldü. Yeni yönetim 29.09.2024 tarihinde olağanüstü genel kurula gitmişler yaklaşık oyların 170’ini almasına rağmen eski yönetim karar defterini teslim etmemişlerdi. Yaklaşık 2 aydır gecesini gündüzüne katan Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı’ya ve Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’e bu sorunun çözümünde emeği geçen bütün yetkililere teşekkürü bir borç biliriz.

Devletimiz buraya dar gelirli aileler için bu kadar güzel bir eser yaptırmış bunu hiç kimsenin gölgelemesine izin vermedik. Bundan sonra da aldığımız görevin sorumluluk bilinciyle; şeffaf, denetlenebilir, hakkaniyet çerçevesinde bir aidat belirleyerek yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca çöplerimiz alınmıyor diye yaygara yapıldı bunların gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. Her gün çöplerimiz alınıyor. Alanya Belediyesi yolumuzu da asfalta kavuşturdu. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’e tüm site sakinleri adına teşekkür ederim” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP