DOLAR 34,1085 0.23%
EURO 37,9600 0.23%
ALTIN 2.822,49-0,08
BITCOIN 20755745.62436%
Antalya
28°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri OLDU

Alanya Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri OLDU

ABONE OL
07:03 - 15 Ağustos 2024 07:03
Alanya Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizmin gözbebeği Alanya’nın dikili taşları sayılan ve kentin ekonomisine ciddi katkı sağlayan İskandinav Pazarı 2024 yılında pistten çekildi. Dünyada var olan ekonomik kriz İskandinav pazarını da vurdu.

Yüksek turizm sezonu içerisinde olan Alanya’da İskandinav Pazarı kendisini gösterse de geçtiğimiz yılların sayısına ulaşılamıyor. Dünya genelince hakim olan ekonomik kriz nitelikli turist olarak adlandırılan İskandinav pazarını da olumsuz etkiledi. 2023 yılına göre rakamlar artış gösterse de pazarın harcama ve konaklama sürelerini kısalttığını vurgulayan sektör temsilcisi Cengiz Topçu, “Ülkemizin pahalılığı çok konuşuluyor. Harcamalarda ve konaklamada düşüş var” dedi.

Topçu açıklamasının devamında, “Sezonun en yoğun günlerini yaşıyoruz. Hem iç hem dış pazarda tatil dönemi olması sebebiyle doluluk oranlarında hissedilir bir artış var. Ancak hep konuşulduğu gibi bunun sezon sonunda nasıl bir resim çıkaracağı halen şüpheli. Görünen kalabalıkların istenilen performansı göstermesi zor görünüyor” dedi.

“Dünyada var olan ekonomik sıkıntıların onları da etkilediği bir yıl 2024” şeklinde konuşan Topçu, “ Ortalama kalış sayılarında azalma var. Bölgede yaptıkları harcamalarda azalma görünüyor. Özellikle İskandinav Pazar hedefli çalışan tüm işletmelerden bu geri dönüşleri alıyoruz. Ülkemizin geçmiş yıllara göre daha pahalı hale gelmesi en çok konuştukları konular arasında. Yinede yıllardır ülkemizi her şeye rağmen tercih eden tekrar misafirler sayesinde İskandinav pazarında azda olsa bir artış göreceğiz 2024 yılı sonu itibarı ile 2025 planlamaları 2024 ‘ün üstünde olmayacak” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP