Alanya Hep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen, 5. Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Çağdaş Yaklaşımlar Konferansı, pandeminin ardından bu yıl yüz yüze gerçekleştirildi.
Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 5. Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Çağdaş Yaklaşımlar Konferansı’nda 44 farklı ülkeden 323 araştırmacı bir araya geldi. Konferansta, pandemi sonrasında iyileştirilmiş bir dünyanın nasıl tasarlanabileceği gibi konular ele alındı. Ayrıca pandemi sonrası araştırmaları içeren güncel konular tartışıldı.
‘ŞU AN PANDEMİ SONRASI PLANLAMAYI DÜŞÜNME ZAMANI’
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Hourakhsh Ahmad Nia şunları söyledi: “Alanya Hep Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen, 5. Uluslararası Mimarlık ve Şehircilikte Çağdaş Yaklaşımlar Konferası organizasyon komitesi adına sizleri karşılamaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Konferansın esas fikrine istinaden şunu belirtmek isterim ki, bu etkinlik en güncel fikirleri, araştırma yöntemleri ve gelişmeleri paylaşarak, geleceğin mimari ve kentsel tasarımlarında farkındalık kazandırmak amacıyla organize edilmiştir. Alanında uzman akademik isimleri bir araya getirerek, onlara araştırmalarını paylaşabileceği bir ortam sunmak da bu konferansın bir diğer hedefidir.
‘AMACIMIZA ÇOKTAN ULAŞTIK’
Her yıl gerçekleşen bu konferans serisine yaklaşık beş yıl önce başadık. ICCAUA2022’yi organize ederken, 48 farklı ülkeden 261 makale başvusu aldık. Elemeler ve kayıt süresi sonucunda, 44 farklı ülkeden, 170 yüksek nitelikli makale bu konferansta yer almaya hak kazandı. Bu istatistikler gösteriyor ki, “Mimarlık ve Kentte Çağdaş Yaklaşımların” tartışılabildiği uluslararası bir platform ortaya koymayı başaran bu konferans, amacına çoktan ulaşmıştır. 44 farklı ülkeden, en çok referas verilen 322 araştırmacıyı bir araya getirebilmek, her konferans organizatörünün hayalidir. Umuyorum ki, bu yılki konferansın katılımcıları, güncel araştırmalarını ve önerilerini, meslektaşları ve öğrencilerine sunabilecekler. Kentselleşme ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişim, Planlama ve Kovid Sonrası Şehirler, Enerji ve İklim Tasarımı, Sürdürülebilirlik ve Kentsel Tasarım, Tasarım Kuramı ve Eğitimi, Mimarlık ve Teknoloji, Doğal Çevre ve Kültürel Miras Çalışmaları bu yılki konferansın tartışma başlıkları olacak.
‘170 MAKALEDEN OLUŞAN ZENGİN İÇERİĞİ İLE DÜZENLENDİ’
Konferansın resmi programı, 7 ana konuşmacı, 7 davetli konuşmacı ve 170 akademik makaleden oluşan zengin içeriği ile; 2 gün boyunca devam edecek olan 3 ayrı oturumda paralel gerçekleşecek bir biçimde düzenlenmiştir. ICCAUA2022 Konferans Başkanı olarak biliyorum ki, konferansın başarısı, planlama ve organizasyon süreçlerinde bizimle birlikte çalışan çok sayıda insana bağlıdır. Bu nedenle özellikle Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebru Gülbuğ EROL, sırasıyla Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol R. Sayın ve Öğr. Üyesi Dr. Muzaffer Özgüleş ‘e teşekkürlerimi sunarım. Sonsuz destekleri, tavsiyeleri ve ortaklıklarının tümü için kendilerine müteşekkirim. Ayrıca özellikle organizasyon komitesi üyeleri olan; Prof. Dr. José Manuel Pagés Madrigal, Dr Seda H. Bostancı, Dr. Mennat-Allah El-husseiny, Dr. Rokhsaneh Rahbarianyaz ve Prof. Dr. Islam Hamdy Elghonaimy’ e teşekkür ederim. Prof. Dr. José Manuel Pagés Madrigal bu konferansı eş başkan olarak destekleyen kişidir. Ayrıca Şehircilikte Çağdaş Yaklaşımlar Dergisi’nin tüm hakemlerine, kendilerine sunulan makaleleri detaylı ve vakitlice gözden geçirmiş oldukları için teşekkürlerimi sunarım.”
ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024MANŞET
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024EKONOMİ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024