DOLAR 34,0069 0.32%
EURO 37,8712 0.69%
ALTIN 2.819,320,36
BITCOIN 1988714-2.06878%
Antalya
29°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da bu protokol ev kazalarını AZALTACAK

Alanya’da bu protokol ev kazalarını AZALTACAK

ABONE OL
19:21 - 12 Eylül 2024 19:21
Alanya’da bu protokol ev kazalarını AZALTACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında ‘Evimde Güvendeyim Projesi’ protokolü imzalandı

Kaymakam Ürkmezer öncülüğünde başlatılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülecek olan ‘Evimde Güvendeyim Projesi’ protokolü Alanya Kaymakamlığı’nda Kaymakam Ürkmezer başkanlığında, ALKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılıç, İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve kurum çalışanlarının katılımlarıyla imzalandı.

Milli Eğitim’e bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokul kademesinde eğitim gören öğrencileri ev kazalarından korumayı amaçlayan ‘Evimde Güvendeyim Projesi’ ile evde oluşan yaralanma ya da ölümlü kazalar ile ilgili farkındalık yaratılarak evde güvenli ortam oluşturulacak ve bu anlamda öğrenci velilerine, okul yönetimlerine, okul yurtlarında sorumlu gözetmenler ile Sosyal Hizmet Merkezi Çocuk Evlerinde görevli personele bilgilendirmeler yapılarak eğitimler verilecek.

Proje ile öğrenci velileri evlerdeki çeşitli risk ve kazalara karşı bilinçlenecek ve ayrıca ilk yardım eğitimi alarak olası bir ev kazası durumunda ilk müdahalede bulunabilecekler. Proje ile ilgili konuşan Kaymakam Ürkmezer, “Ülkemizde ev kazaları her ailenin başına gelebiliyor. Alanya’mızda maalesef öğrencilerimizin başına ölümlü ve yaralamalı ev kazaları meydana geldi. Geçtiğimiz yıl Hayate Hanım İlkokulu öğrencimizin başına gelen elim kazadan sonra bu konuya yönelik bir proje çalışması başlattık. Kaymakamlığımız öncülüğünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte; öğrencilerimizin evlerinde başına gelebilecek kazalara karşı onları, ebeveynlerini, okullarda görevli personelleri bilinçlendirmek ve bu konuda bilgilendirmelerde bulunarak farkındalık yaratmak için ‘Evimde Güvendeyim Projesi’ni oluşturduk. Proje ile evde meydana gelebilecek kazalarla karşı velilerimize, öğrencilerimize ve personellere konu ile ilgili başta ilk yardım eğitimi olmak üzere çeşitli seminer ve bilgilendirmeler yapılacak. Projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen kurum ve çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP