DOLAR 34,1174 0.01%
EURO 37,9628 0.07%
ALTIN 2.815,530,00
BITCOIN 20568604.56692%
Antalya
26°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da Eylül’de kiralarda artış OLMAYACAK

Alanya’da Eylül’de kiralarda artış OLMAYACAK

ABONE OL
10:06 - 14 Ağustos 2024 10:06
Alanya’da Eylül’de kiralarda artış OLMAYACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da memur atamaları, üniversite yerleştirmeleri ve düğün sezonu gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle önümüzde aylarda kiraların artıp artmayacağı merak konusu oldu. Kiralar hakkında açıklamalarda bulunan gayrimenkul danışmanı Ali Özsoy diğer senelerin aksine bu sene düşüş olacağını söyledi.

Alanya’da eylül ayının gelmesiyle birlikte hem üniversite öğrencileri Alanya’ya gelmeye başlayacak hem de yeni memur atamaları gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda bu dönemde kira fiyatlarında afaki artışlar yaşanıyordu. Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları kira endişesi sarmaya başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gayrimenkul danışmanı Ali Özsoy, kiralık dairede sıkıntı yaşanmadığını bu yüzden kiralarda artış beklemediklerini belirtti.

Özsoy açıklamasında, ”Her dönem olduğu okul, atama ve tayin dönemlerinde kiralık evler ile ilgili piyasada sıkışıklık olmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde bu sıkışıklığa yüksek fiyatlarda eklenerek balon oluşmuştu. Bu dönem piyasada yeterince kiralık konut olması nedeniyle fiyatlamalarda aşırılık olmayacaktır. Bilakis enflasyon ile paralel yatay seyirli bir fiyatlandırma olacaktır. Ayrıca ev tutacakların istedikleri lokasyonda ev bulabilmeleri için son günü beklememelerinde fayda vardır. Bir diğer konuda ev tutacakların tutacakları evi görmeden kapora ödememelerini, mümkün mertebe ev sahibi ile mutlaka görüşmelerini, emlakçılardan tutuyorlarsa mutlaka emlakçıyı ofislerinde ziyaret etmelerini ve ödemelerini resmi kanallardan yapmalarını tavsiye ederiz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP