Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Engelsiz Sanat Atölyesi’nde engelli bireylerin uğraş vererek işlediği renk renk su kabağı lambaları, Alanya’nın cazibe merkezi haline gelen Kabak Sokağı’nda yeniden hayat buldu. Sokağı aydınlatan rengarenk yüzlerce kabak, fotoğraf tutkunu turist ve vatandaşın ilgi odağı haline geldi.
Alanya Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Alanya’da yaşayan engelli bireylerin hayata adaptasyonun sağlanması ve sosyal hayata dâhil edilmesi amacı taşıyan Kabak Sokağı projesi yaz turizm sezonu öncesi yeniden hayat buluyor. Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi ile Kent Estetiği Kurulu’nun işbirliğinde başlatılan proje kapsamında Engelsiz Sanat Atölyesi’nde eğitim alan 20 engelli birey tarafından hazırlanan 1650 kabakla oluşturulan sokak yerli ve yabancı birçok turist için cazibe noktası haline gelirken fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı oldu.
“BAŞKANIMIZ HASSASİYETLE YAKLAŞIYOR”
Engelsiz Sanat Atölyesi el sanatları öğretmeni Ayşegül Macar Koçak, engelli bireylerle çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Koçak, “Burada çok büyük bir emekle 2019 yılında 650 kabağı sergiledik. Devamında 1650 kabakla sokağımız genişlettik. Farklı engelli grubundaki arkadaşlarımızla bu faaliyeti yürütüyoruz. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel, tasarım sokaklara çok önem veriyor. Dolasıyla bu projenin de engelli bireylerle yürütülmesini istedi” dedi.
“HER KESİMİN CAZİBE MERKEZİ OLDU”
“Projeye başladığımızda onların adaptasyonunu sağlamak için ön hazırlıklar yaptık” diyen Koçak, “Her bir engelli bireyi farklı bir sanat alanında geliştirdik. Kabağın işlenmesi, çizimi, boyanması ve boncuk takılması gibi çalışmaların farklı alanlarında öğrencilerimizi geliştirdik. Sonuç olarak ortaya çok güzel bir proje çıktı. Bu sokak Alanya’nın turizm kenti olmasından dolayı gelen misafirlerimizin, yerli halkımızın fotoğraf çekim noktası haline geldi ve cazibe merkezi oldu. Biz bu durumdan çok memnunuz ve kaldığımız yerden projemize devam edeceğiz” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ PROJEYİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK”
Sokağın oluşmasında emek verenlerden, yaklaşık 16 yıl önce yüksekten düşme sonucu omurilik felci olan Baykal Görgülü, bu projenin bir parçası olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Görgülü, “Alanya Belediyemizin başlatmış olduğu bu projeyi atölyemizde birçok engelli kardeşimizle icra ediyoruz. Çalışlarımız sürüyor ve projeyi daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Yaklaşık 2 bin engelli birey kaydı bulunan Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’ndeki atölyede el sanatları öğretmeni eşliğinde, yağlı boya, filografi, ipek kozası, çini, çömlek, ahşap boyama, ebru sanatı gibi birçok alanda da kurslar yer alıyor.
ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024MANŞET
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024EKONOMİ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024