Alanya’nın çok ortaklı ilk şirketi MEYSAN tarafından yapılan açıklamada ortak ve mirasçılara çağrı yapıldı.
Alanya Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret A.Ş (MEYSAN) tasfiye kurulu tarafından ortaklara son kez çağrı yapıldı. Yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi: “Şirketimiz tasfiye kurulundan ortaklara son çağrıdır. Şirket pay defteri 1974 yılı itibariyle mevcut kayıtları taşımaktadır. Ortakların veya mirasçılarının ilerleyen süreçte mağduriyet yaşamaması için şirketteki kayıtların güncellenmesi gerekmektedir. Tasfiye payı ödemeleri banka kanalıyla gerçekleştirilmesi planlandığı için ortakların ve varsa mirasçılarının kimlik bilgilerinin kayda alınması önem arz etmektedir. Bu nedenle en geç 30.09.2020 günü Saat:17.00’ye kadar ortakların veya mirasçılarının aşağıda yer alan hususların gereğini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu süre sonunda ortakların hissedar olarak bir hak kaybı söz konusu olmayacak ancak kimlik bilgilerinin tespiti ve ispat zorluklarında sorumluluk kendilerine ait olacaktır.
A-MEVCUT ORTAKLAR
Ortak pay defterinde yer alan ortakların kimlik fotokopilerini ibraz ederek, tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalayarak başvurmaları zorunludur.
B-MİRASÇILAR
Şirket ortağının vefat etmiş olması halinde, mirasçılardan en az bir kişinin bizzat başvurarak, 1 adet mirasçılık belgesi onaylı sureti ve (varsa) hisse senetlerinin aslı ile tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir.
C-HİSSE DEVRALAN KİŞİLER
Hisse devralma iddiasın olanlar bizzat başvurarak, hisse devrine dair sözleşme ve sair belgeleri, ayrıca hisse senedi asıllarını teslim etmek ve tasfiye kurulundan verilecek başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir. Devralanın vefat etmiş olması halinde, en az bir mirasçının burada yazılı belgelere ek olarak mirasçılık belgesi onaylı suretini ibraz etmeleri ve tasfiye kurulundan verilecek mirasçı başvuru formunu imzalamaları gerekmektedir.
İSİM VE YAZIM HATASI BULUNAN KİŞİLER
Yukarıdaki gereklilikler dışında, eğer şirket ortağının adı/soyadı veya başkaca bilgilerinde yazım hatası olduğu durumda, ortağın veya mirasçılarının bizzat başvurarak, bu hatayı ispata yarar her türlü belgeyi sunması gerekmektedir. Hataya dair açıklama ve izahatlar tasfiye kurulunca tutanağa geçirilecek ve değerlendirilecektir.”
ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024MANŞET
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024EKONOMİ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024ASAYİŞ
19 Kasım 2024