Alanya’da Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki gösteren ve yeniden düzenlenmesini isteyen ilçedeki 4 eğitim sendikasına bağlı tüm eğitim çalışanları bugün bir gün süreyle iş bırakma eylemi yaptı.
Alanya’da bulunan eğitim sendikalarının Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkileri sürüyor. Kanunda düzenleme yapılmasını isteyen Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Teç-Sen Alanya şubesi Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki göstererek bir gün süreyle iş bıraktı.
“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YAKALANMALI”
İş bırakan sendikalardan Teç-Sen Alanya Temsilcisi Bekir Özsoy, “14 Ekim 2022 tarihinde Başkent Öğretmenevinde eğitim sendikalarının tamamına çağrı yapılarak, eğitim çalışanlarının sorunlarını masaya yatırıp ortak akılda, ortak kararla, ortak mücadele ekseninde ve yine ortak eylemlerle kazananın kamu çalışanlarının olacağı ve öznesi sadece kamu çalışanının sorunu ve çözüm yollarını bulmak olan bir platform oluşturuldu. Eğitim sendikaları güç birliği platformu olarak bizler bugün Türkiye genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Peki eğitim çalışanları ne istiyor ve neden bugün iş bırakma eylemindeyiz? Bizler 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının iptal edilmesini, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de yeniden ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikalarının ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, kamu çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret alması için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, 3600 ek gösterge düzenlemesinin eksik olduğunu görüyoruz ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmesi, 4B’li sözleşmeli tüm kamu çalışanlarının kadroya geçirilmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, fiilen görevde olan kamu çalışanlarına uygulanan mülakat uygulamasına son verilmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, tüm kamu çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın, giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı, aile ve çocuk yardımlarının iyileştirilmesi ve vergi dilimi adaletsizliğine son verilmesi için bugün iş bırakıyoruz. Bizler, öğrencilerimizin en temel anayasal hakkı olan eğitim, barınma ve beslenme haklarının devlet güvencesine alınması ve çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi için bugün iş bırakıyoruz” dedi.
ASAYİŞ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024MANŞET
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024EKONOMİ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024ASAYİŞ
16 Kasım 2024