DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1857497-0.3118%
Antalya
32°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da ölen çocuğun ailesinden Alanya Adliyesi’ne ÇAĞRI

Alanya’da ölen çocuğun ailesinden Alanya Adliyesi’ne ÇAĞRI

ABONE OL
16:35 - 25 Temmuz 2024 16:35
Alanya’da ölen çocuğun ailesinden Alanya Adliyesi’ne ÇAĞRI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya’da 13 yaşındaki Ömer Faruk Saruhan, 8 Haziran’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanarak 23 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Saruhan’ın ailesi, kazada kusurlu bulunan sürücünün serbest bırakılması üzerine adalet talebinde bulundu.

Alanya’da 8 Haziran’da saat 14:20 sularında, Cikcilli Mahallesi Hacıbaba Caddesi üzerinde, Ömer Faruk Saruhan’ın kullandığı elektrikli scooter ile M.S. idaresindeki 07 NAN 46 plakalı araç çarpıştı. Olay yerinde beyin kanaması geçiren Saruhan, ağır yaralı olarak Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yoğun bakım ünitesine alınan küçük çocuk, 23 gün süren yaşam mücadelesinin ardından 30 Haziran’da hayatını kaybetti.

Saruhan ailesi, olayın detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Ömer Faruk’un abisi Tunahan Saruhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kardeşinin seyir halindeyken M.S.’nin aracının önüne aniden kırması sonucu kaza meydana geldiğini belirtti. Sönmez’in ters yön ve park yapılmaz levhalarını ihlal ettiğini ifade eden Saruhan, polislerin de bu ihlalleri tespit ettiğini ve raporladığını söyledi. Saruhan, “08.06.2024 tarihinde kardeşim Ömer Faruk Saruhan, elektrikli scooterı ile seyir halindeyken M.S.’nin 07 NAN 46 plakalı aracı aniden önüne kırdı.

Çarpışmanın etkisiyle kardeşim yola savruldu ve ağır yaralandı. Beyin kanaması geçiren kardeşim, hastanede yapılan müdahalelere rağmen 23 gün sonra hayatını kaybetti. M.S.’nin kaza tespit tutanağında yüzde 100 kusurlu bulunduğu belirtildi. Ancak adalet sistemimiz, 106.000 lira kefalet karşılığında bu kişiyi serbest bıraktı” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Saruhan’ın ailesi, adalet arayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtirken Saruhan, yaptığı açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Kardeşim Ömer Faruk’un hayatını kaybetmesinin ardından, adalet sistemimizin hızla işlemeyeceğini biliyoruz. Ancak, bu kadar genç bir canın bu kadar hafif bir bedelle geçiştirilmesi kabul edilemez. Hepimizin kardeşi, çocuğu var. Bu adaletsizliğin giderilmesi için sesimize ses olmanızı istiyoruz. Adalet sistemimizin er ya da geç tecelli edeceğine inancımız tamdır.”

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP