DOLAR 34,4670 -0.05%
EURO 36,3871 -0.52%
ALTIN 2.908,31-0,40
BITCOIN 32108101.16647%
Antalya
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ALANYA’DA PARKİNSON HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

ALANYA’DA PARKİNSON HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

ABONE OL
14:05 - 10 Nisan 2021 14:05
ALANYA’DA PARKİNSON HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parkinson hastalığına dikkati çekmek ve toplumda farkındalığı, anlaşılırlığı arttırmak adına her yıl “11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Günü “ olarak anılmaktadır. Peki, Parkinson hastalığı nedir, belirtileri, tedavi yöntemleri nelerdir? Bu konuda önemli bilgiler veren Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özşimşek, Parkinson hastalığının 65 yaş üzeri vatandaşlarda en sık karşılaşılan hastalıkların biri o olduğuna dikkati çekti.

Parkinson’un kademeli olarak ilerlediğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özşimşek, “Genellikle 60-65 yaş üzerinde görülen Parkinson, toplumumuzda çok sık görülmekle beraber ilerleyici bir hastalık olarak da karşımıza çıkıyor. Parkinson hastalığı beyinde dopamin üreten hücrelerin kaybıyla oluşan ve beden hareketlerinin yavaşlamasına yol açan bir hastalıktır. Bir beyin hastalığı olan Parkinson hastalığı dopamin sentezleyen hücrelerin hasara uğramasıyla oluşur. “dedi.

PARKİNSON’UN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Parkinson hastalığının belirtilerine değinen Özşimşek;” Dopamin üreten hücrelerimizin %70 azalmasıyla ortaya çıkan Parkinson hastalığında hareketlerde yavaşlama, kaslarda sertleşme, para sayar tarzda diye hitap ettiğimiz ve istirahat halinde ortaya çıkan titremeler meydana gelir. Hastadan hastaya belirtilerin varlığı, şiddeti ve hastalığın ilerleme hızı farklılık gösterir “diye konuştu.

PARKİNSON HASTALIĞI NASIL TEŞHİS EDİLİR?

Parkinson hastalığında klinik bulguların önemli olduğunun altını çizen Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özşimşek, “ Nörolojik muayene sırasında klinik bulgular ve fizik muayene hastanın teşhis edilmesini sağlar. Beyin Emar (MR) gibi görüntüleme yöntemleri daha çok hastanın başka bir hastalığı olup olmadığını anlamak için kullanılır. Her eli titreyen Parkinson hastası değildir. Özellikle genç hastalarımızda görülen el titremesi Tiroid bezinin fazla çalışmasına bağlı olarak görülebilmektedir. Bu hastalarımızda titreme dinlenirken değil hareket halinde görülür. Hastane bünyesinde Nöroloji Kliniği olarak ülkemizde yapılan bütün Parkinson tedavilerini başarıyla uyguluyoruz. Çevre iller ve ilçelerden Parkinson tedavisi için hastanemizi tercih eden birçok hastamız bulunmaktadır. Sizlerin sağlığı için bizler burada olmaya devam edeceğiz “diyerek sözlerini noktaladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP