DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1847923-2.91153%
Antalya
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sürüyor

Alanya’da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sürüyor

ABONE OL
16:40 - 15 Şubat 2022 16:40
Alanya’da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık yaratmak amacıyla tüm Türkiye’de uygulanan ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ bilgilendirme toplantısı Alanya Kent Konseyi koordinesinde Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat , Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer,‘’ Saygıdeğer katılımcılar öncelikle hepinizi selamlıyorum. Bugün burada İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ bilgilendirme toplantısı için bulunuyoruz. Türk toplumunda geleneksel olarak aileyi çekip çeviren sözü geçen her zaman kadın olmuştur. Çocukların ne hissettiklerini neler yaşadıklarını en iyi anlayan anneler olmuştur. Bu proje çocukların zararlı alışkanlıklara ulaşmasını önlemede kadın ve aileleri etkin olarak kullanmayı amaçlayan bir projedir. Bir çocuğun zararlı alışkanlıklar edinmesi aileyi, toplumu ve tüm herkesi etkiler. Zararlı alışkanlıklar Emniyetin, Jandarmanın sadece asayiş operasyonları ve denetimleriyle çözülecek bir sorun değildir. Burada her insana, birime, kuruma ve STK’lara mutlaka görevler düşüyor. Bu anlamda STK olarak bu sorumluluğu üstlenen Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel ise, “Belediyemiz gençlerimizin sağlıklı nesiller olarak yaşamlarına devam etmeleri adına her türlü projeyi Alanya ya kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda gerek kültürel anlamda gerek spor alanında gerekse sağlık noktasında birimlerimizle hizmetler vermekteyiz. Çocukların yetişmesinde önemli rol üstlenen kadınlarımız için de çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Madde kullanımın ortadan kaldırılması noktasında yürütülen bu güzel projenin destekçisi olduğumuzu belirtir Alanya Kaymakamlığımıza, Emniyet Müdürlüğümüze, Alanya Kent Konseyine teşekkür ederim” dedi.
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan konuşmasında kamu kurumları ve sivil toplumun birlikte hareket ederek daha güçlü bir mücadele olacağına vurgu yaparak, “Her sene yüzlerce gencimiz madde bağımlılığı sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Bağımlılıkla Mücadelenin kolluk kuvvetleri dışında sivil toplum örgütlerinin, kamu kurumlarının etkin bir biçimde farkındalık çalışmaları yaparak madde bağımlılığının önlenmesini sağlamalıyız. Kaymakamlığımız önderliğinde “En İyi Narkotik Polis; Anne” Projesinin eğitim toplantısı için buradayız. Değerli anneler ve anne adayları sizlerin varlığı bu konuda mücadeleye önemli bir destek sağlayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Alanya Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından katılımcılara ‘’ En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi’’ kapsamında narkotik suçlarla mücadele, madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddeler, Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) konularında bilgilendirme ve sunum yapılarak toplantı sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP