DOLAR 33,9920 0.27%
EURO 37,8380 0.61%
ALTIN 2.820,180,39
BITCOIN 1963779-3.25901%
Antalya
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Alanya’da yüksek kira turizm çalışanına DARBE vurdu

Alanya’da yüksek kira turizm çalışanına DARBE vurdu

ABONE OL
08:55 - 7 Eylül 2024 08:55
Alanya’da yüksek kira turizm çalışanına DARBE vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya ve Antalya başta olmak üzere turizm merkezlerindeki yüksek kiralar, turizm çalışanlarının barınma sorununu büyüterek sektörde nitelikli iş gücü sıkıntısına yol açıyor ve turizmin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor.

Antalya, Alanya ve Muğla gibi turizm merkezlerindeki yüksek kiralar, turizm çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Özellikle Antalya’da 1+1 dairelerin kira bedellerinin 12 bin TL’yi aşması, birçok çalışanın yaşadığı şehirden ayrılmasına neden oluyor. Bu durum, sektörde nitelikli iş gücü sıkıntısı yaratıyor.

Turizmciler, bu soruna çözüm olarak devletten arazi tahsisi talep ediyor. Atıl durumdaki EXPO alanının personel konaklama merkezine dönüştürülmesi gibi öneriler gündeme geldi. Bu sayede, turizm çalışanlarına uygun fiyatlı konaklama imkanı sunularak sektörde yaşanan iş gücü kaybının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Peki bu durumun turizm sektörüne etkileri neler olacak? Uzmanlar, eğer bu sorun çözülmezse turizm sektörünün geleceğinin tehlikede olduğunu belirtiyor. Nitelikli iş gücünün kaybedilmesi, turizm hizmetlerinin kalitesini düşürebilir ve turist sayısında azalmaya neden olabilir.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP