PARÇALI BULUTLU
İKİNDİYE KALAN SÜRE
Emekli Sen Tüm Emekliler Sendikası Alanya Temsilciliği adına konuşan emekli öğretmen Ayşe Ümran Gök, 8 milyon emeklinin asgari ücretin altında ücret almasını eleştirerek, salgınla mücadelede emeklilerin yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istendiğini söyledi.
Sendika binası önünde toplananlar adına konuşan emekli öğretmen Ayşe Ümran Gök, TBMM’de görüşülmeye devam edilen bütçeyi eleştirdi. Görüşülen bütçenin doğa karşıtı, bilimsellikten uzak, sağlıksız, emeklileri açlığa mahkum eden bir bütçe olduğunu belirten Gök, 8 milyon emeklinin asgari ücretin altında ücret aldığını söyledi. Gök, “Hazine katkısı ile aylık ödemeler bin 500 TL’ye çekilmiş olsa da zamlar gerçek ücretlerine yapılmakta. Gerçek ücretleri hazine katkılı düzeye gelinceye kadar aldıkları aylık sabit kalıyor. Bu uygulama emeklileri açlığa mahkum etmenin başka bir yolu” dedi.
2021 bütçesinde emeklilere uygun görülen zam oranının 3+3 ve enflasyon farkı olduğunu açıklayan Gök, bu bütçenin emekliler açısından sefalet ve yoksulluk anlamına geldiğini aktardı. Yüzde 15 olarak açıklanan enflasyon rakamının gerçekte yüzde 50 olduğunu, salgınla mücadelede dezavantajlı grup olarak kabul edilmesi ve özel destek verilmesi gereken emeklilerin yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istendiğini vurgulayan Gök, şu taleplerde bulundu:
ASAYİŞ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025MANŞET
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025EKONOMİ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025ASAYİŞ
26 Şubat 2025