DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400120.37718%
Antalya
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Aytemiz’in atıkları vatandaşı canından bezdirdi

Aytemiz’in atıkları vatandaşı canından bezdirdi

ABONE OL
07:07 - 12 Haziran 2021 07:07
Aytemiz’in atıkları vatandaşı canından bezdirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Alanya’nın dünyaca ünlü Kleopatra ve Keykubat Plajı’nın yanı sıra Alanya Belediyesi arkasındaki Galip Dere Halk Plajı’nın ardından, şimdi de Mahmutlar Mahallesi sahilleri petrol atıklarıyla doldu. Yeşilöz’de kurulan ve Alanyaspor’un da isim sponsoru olan Aytemiz firmasına ait dolum tesislerinden denize boşaltıldığı iddia edilen atıklar, vatandaşı canından bezdirdi. Mahmutlar’da yerleşik olarak yaşayan Julya Livshits adlı kadın, bölgedeki tüm vatandaşlar adına şikayetlerini sıraladı.
Julya Livshits, Alanya Belediyesi’ne yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi: Alanya şehir yönetiminin değerli temsilcileri. Mahmutlar bölgesinde yaşayan endişeli anneler hitap ediyor. Birkaç aydır biz ve küçük çocuklarımız tehlikenin içinde yaşıyoruz. Mahmutlar’ın tüm plajları akaryakıt veya diğer teknik yanıcı ürün benzeyen lekeleriyle kaplıdır. Yazın başlamasıyla durum düzelmedi. Her sahile gidişten ve denizde her yüzdükten sonra çocuklar bu kimyasal ile lekeli bir şekilde evlerine gelirler. Vücudu yıkamak zordur, giysiler çöpe atılıyor. Bu lekeler suda yüzer, çocukların yüzüne, gözlerine ve ağzına bulaşır. Çocukların sağlığına ciddi zarar veriliyor! Ve bu, tatil sezonunun zirvesinde, tatil bölgesinde oluyor.
Şehir yetkililerinin bu sorunu neden ortadan kaldırmak için mümkün olan her şeyi yapmadığını anlamıyoruz. Turistler bize ne olduğunu soruyorlar, giderek artan bir şekilde çevre felaketinden bahsederek ve artık Alanya’ya tatile gelmeyeceklerini söylüyorlar. Bu durum bütün şehri etkileyebilir. Vakit kaybetmeden durumu anlamanızı, bunun nedenlerini seslendirmenizi, ne gibi önlemler ve ne zaman alınacağını söylemenizi rica ediyoruz. Saygılarımla, Alanya, Mahmutlar bölgesinde yaşayanları.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP