Alanya Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, yeterli hizmet alamayan Alanya ve Mahmutlar’ın hastalandığını belirterek tedavi yönteminin belli olduğunu söyledi. Bağışlar, belde belediye iken 2014’te mahalleye dönüştürülen Mahmutlar’ın artık ilçe yapılması gerektiğinin altını çizdi.
ALANYA VE MAHMUTLAR HASTALANDI
Alanya Belediye Meclis Üyesi ve Mahmutlarspor Başkanı İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, genel seçimlerin yaklaşmasıyla il konusunun yeniden gündemine gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Alanya’nın il olması gündemine atıfta bulunarak Mahmutlar Mahallesi’nin ilçe olması gerektiğine yönelik konuşan Bağışlar, “İnsanların hastalanması mümkün olduğu kadar, şehirlerin de hastalanması mümkündür. Doğru şekilde, yeterli hizmeti zamanında alamayacak durumda olan şehirler de pekâlâ hastalanabilir. Örneğin, Alanya ilçesi ve Mahmutlar Mahallesi.” dedi.
“TEDAVİ YÖNTEMİ BELLİDİR”
Bağışlar, Mahmutlar’ın 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülüp yerleşik yaşayan yabancı uyruklularla birlikte ortalama 75 bin nüfus, yazın iki katı nüfusu, ile mahalle statüsünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden su ve altyapı hizmeti almak durumunda kaldığını hatırlatarak “Kontrolsüz göç ve her yıl artan on binlerce nüfus ile Mahmutlar Mahallesi hastalanmış durumdadır ve iyileştirmek için tedavi edilmesi gerekmektedir” diye konuştu. “Tedavi yöntemi de bellidir” diyen Bağışlar, şu ifadeleri kullandı: “Kendi bütçesini oluşturarak, hizmetin hızını ve kalitesini arttırmak, daha doğrusu şehrin gelişimini hızlandırmak için bir an önce ilçe yapılmasıdır.
LÜTUF DEĞİL, ANAYASAL HAKTIR
Şehirler, teknik olarak, ortalama 25-30 yıllık nüfus artış projeksiyonuna göre planlanır. Yani, şehirlerin ulaşım ağı, eğitim alanları (okullar), sağlık alanları (hastane, sağlık ocağı), çocuk parkları vs 25-30 yıllık tahmini nüfus artışına göre imar edilir ve şehre kazandırılır. Belediyelerimiz ve diğer kamu kurumlarımız ise yine bu tahmini nüfus yoğunluğuna göre hizmet ve bütçe planlaması yapar.
Mahmutlar Mahallesi’nde öngörülemeyen şekilde artan nüfus ve kontrolsüz göç ile insanlar evlere, araçlar yollara, çocuklar parklara, hastalar sağlık ocağına, içme suyu depolara, yağmur suları altyapıya sığamaz hâle gelmiştir ve bu bir mücbir sebeptir. Mücbir sebep, hukuki bir anayasal haktır. Bu birilerinin lütfuna mazhar bir husus değildir”
ASAYİŞ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024MANŞET
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024EKONOMİ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024ASAYİŞ
21 Kasım 2024