DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1851593-2.534%
Antalya
37°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Bağışlar ve Zavlak’tan Millet Bahçesi ve Karayolları kararına yorum

Bağışlar ve Zavlak’tan Millet Bahçesi ve Karayolları kararına yorum

ABONE OL
20:07 - 6 Aralık 2022 20:07
Bağışlar ve Zavlak’tan Millet Bahçesi ve Karayolları kararına yorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alanya Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin bulunduğu bölgeye Millet Bahçesi yapılması için plan değişikliği kararı oy çokluğu ile kabul edildi.

İyi Parti’den Hasan Basar ve CHP’den Nazmi Zavlak ise mecliste konuyla ilgili ret oyu kullandı.

Alanya’nın Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Karayolları Müdürlüğü şantiyesinin Mahmutlar’a taşınması ve o bölgeye Millet Bahçesi yapılması ile ilgili konu yine mecliste gündeme geldi.

“ALANYA BELEDİYE MECLİSİ’NİN YETKİSİ YOK” 

Alanya Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar, konuyla ilgili söz alarak; “Ortada dolaşan bir bilgi kirliliği var. Öncelikle neyi oyladığımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 5-6 yıldır Karayolları müteahhidi tarafından kullanılan, Hazine Bakanlığı’na tapulu bir araziden bahsediyoruz. Hemen yanında da Alanya Belediyesi’nin Mahmutlar Şantiyesi olarak kullandığı fakat tapusu yine Hazine Bakanlığı’na tahsisli iki alanın 1/5000’lik planının 2 ay önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden onaylanmış gelen bir planın biz de 1/1’lik kısmını oyluyoruz. Yani kamuoyunda Alanya Belediye Meclisi’nin burasının tahsisiyle alakalı herhangi bir yetki görevi yok. Bunu insanların bilmesini istiyorum. Bu arazi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait. Alanya merkezdeki arazisinin Mahmutlar’daki Hazine Bakanlığı’na ait arazi ile takası söz konusu. Yani bizim burada bu konuyla alakalı aldığımız bir karar yok” dedi.

“TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİRENLER BELLİ, MECLİSE YÜKLEMENİN ANLAMI YOK”

Ekim ayında bu kararın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 1/ 5000’liğinin onaylandığına dikkati çeken Bağışlar, “2 parsel arasında geçen yolun iptaliyle alakalı bir şeyi oylayacağız. Öncelikle bunun bilinmesini isterim. Bir diğeri de Mahmutlar, hem nüfus, hem de konut yoğunluğu olarak ciddi bir aşama kat etti. Dolayısıyla Mahmutlar insanı gerçekten sosyal, sportif rekreasyon, piknik alanı gibi nefes alınacak alanlar arıyor. Bu tahsisi gerçekleştirenler bellidir. Bunu tutup da belediye meclisine yüklemenin bir anlamı yok. Bu tahsisi yapanlar şu anki merkezi yönetimdeki insanlardır. Tahsis ile alakalı çalışmayı yapan kurumlarımız umuyorum ki bu hassasiyeti Mahmutlar’da bulunan diğer hazine arazileri konusunda da gösterirler” ifadelerini kullandı.

“MAHMUTLAR’IN 10 YIL SONRASINI DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİYİZ”

Bağışlar’ın ardından söz alan Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak; “Alanya’da bir yıl içinde 25.000 konutluk inşaat ruhsatı alındı. Buradaki arkadaşlar da biliyordur ki bu ruhsatın yüzde 25’i yüzde 30’u Mahmutlar bölgesinde alınmış ve burada bir yapılaşmanın önü açılmıştır. Mahmutlar bölgesi Antalya’nın son zamanlarda en hızlı ilerleyen mahallelerden biridir. Buradaki yorumlar bugünü konuşarak belki doğru ama Mahmutlar’ın 10 yıl sonrasını düşünerek şimdiden müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Mahmutlar her ne kadar sizlerle ve hükümet tarafından ileriye yönelik güzel şeyler yapılsa da maalesef bizler tarafından da ileriye yönelik olumsuz adımların atılmaması gerekiyor” dedi.

“KISIR DÖNGÜYE YOL AÇMAMAMIZ GEREKİYOR”

“Bu bölgede belediye, sağlık alanını SSK’ya devretti. 10 yıl içinde Alanya’da hatta bu bölgede hastane yapımı ile alakalı bir yapılaşmanın olmadığını o zaman öğrendik” diyen Zavlak; “Bu bölgeye güzel yatırımlar yapılması gerekirken doğru adımlar atmamız lazım. Bizler Alanya’nın il olmasını hep beraber gönülden istiyoruz. Alanya il olduğu zaman Mahmutlar’ın ilçe olacağı konusunda herkes hem fikir. Bizler ilçe olması noktasında çok mücadele ettiğimiz yer için 5 yıl sonra burası ile ilgili bir kısır döngüye yol açmamamız gerekiyor. Bu bölgede gerçekten ileriye yönelik bir adım atılması lazım. Bunun yeri orası mı tartışılır ama on yıl sonra cezaevinin olduğu yer belki Mahmutlar’ın göbeğinde olacak bir yer” diye konuştu.

KARAYOLLARI TAŞINIYOR, MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya halkının o bölgede bir park isteyeceğini belirterek, “Ben herkesin şahsi ve grupların görüşlerine saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Biz her zaman bire yeri yaparken bir tarafı yıkmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Biz her zaman sosyal mutabakattan yanayız. Basınımızın güzide temsilcileri de var. İsteseler onlar hemen bir kamuoyu yaratsınlar. Karayolları bölgesinin olduğu şantiyeyi Millet Bahçesi’ne yani parka çevirelim ve Karayolları’ı 15 kilometre yukarıya alalım mı, yoksa aynı kalsın mı? diye bir yoklama yapalım. Alanya’da herkes oraya park yapılmasını ister ” dedi.

Plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP