Alaaddin Keykubat Koleji, 4. Kariyer Günleri başladı. Programın ilk gününde konuk olan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Gaye Coşkun, gazetecilik mesleği hakkındaki sorularını yanıtladı.
Gençlerin erken yaşta meslekleri tanımaları, erken yaşta bilgi sahibi olmaları ve ileride seçecekleri alan ile meslek gruplarını tanımaları için gerçekleştirilen Alaaddin Keykubat Koleji Kariyer Günleri etkinliğinin ilk gününde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkemezer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Kalan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte, Kaymakam Fatih Ürkmezer, ALKÜ Rektörü Prof. Ekrem Kalan, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirerek öğrencilerin meslek ve kariyer hakkındaki sorularını yanıtladı. Alanlarında uzman kişilerle öğrencileri buluşturan Alaaddin Keykubat Koleji’nin Kariyer Günleri 22 Nisan’a kadar farklı konukların katılımı ile devam edecek.
“GAZETECİLİKTE EN ÖNEMLİ ETKEN DÜRÜSTLÜK”
Kariyer Günleri’nin ilk gününde konuk olan Başkan Gaye Coşkun, gazetecilik mesleğinde gençlerin erken yaşta mesleği tanımaları, erken yaşta bilgi sahibi olmaları gibi konularda kendi tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte bir öğrencinin gazetecilik mesleğini edinebilmek için iletişim fakültesi şart mı sorusuna yanıt veren Coşkun, “ Üniversite eğitiminiz sürecinde edineceğiz sosyal ilişkiler katılacağınız farklı programların size katacağı artı değerleri taşır. Birey olmanın çünkü ailenizde uzak olacaksınız ve birey olarak kendi yaşam tarzınızı dizayn ettiğiniz bir alan üniversite. Dolayısıyla da bütün bu kazanımları da elde ettiğiniz bir yer olduğu için üniversite önemli. Ama gazeteci olmak için iletişim Fakültesi mezunu olmanız gerekmiyor. Eğer gazetecilik kariyerinizde birtakım insani değerleriniz varsa şart değil. Türkiye’de de bu anlamda pek çok başarılı hukuk mezunları siyasal mezun gazeteciler var. O yüzden gazeteci olmak için iletişim mezunu olmak şart değil” ifadelerini kullandı.
“MESLEK YASASININ ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Etkinlik kapsamında bir öğrencinin yönelttiği “Gazetecilik alanında bu meslekte değiştirmek istediğiniz bir şey var mı? sorusu karşısında yanıt veren Başkan Coşkun, “ Şuanda uğraştığımız bir şey var. Basın meslek yasası hakkında. Şuan meslek yasamız yok çünkü. Meslek yasamızın olmamasından kaynaklı kurallar zinciri çok zayıf. Meslek yasasının çıkarılması mücadelesine devam ediyoruz değiştirmek değil ama buna katkı sunmak diyebiliriz. Basın meslek kurallarına baktığımızda kuralların hepsi uygulanıyor olsa hayatta mesleki anlamda bir sorun kalmayacak.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Coşkun’da teşekkür plaketi takdim edildi. Ardından Coşkun, ekipçe öğrenciler ile selfie çektirdi.
ASAYİŞ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024MANŞET
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024EKONOMİ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024