DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400120.37718%
Antalya
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bayram öncesi ulaşım esnafına önemli uyarı

Bayram öncesi ulaşım esnafına önemli uyarı

ABONE OL
10:41 - 5 Temmuz 2022 10:41
Bayram öncesi ulaşım esnafına önemli uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER: HASAN KAYA / GAZİPAŞA 

Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Şahin, Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı

Gazipaşa Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Şahin, cuma günü başlayacak 9 günlük kurban bayramı tatili öncesi uyarılarda bulundu. Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Şahin, bayram tatilinde çıkacak sürücüleri hız sınırı ve trafik kuralları konusunda uyardı. Başkan Şahin, araç kullananların her 2 saatte bir 15 dakika mola vermesi gerektiğini bildirdi.

“YOLA YORGUN ÇIKMAYIN”

Başkan Şahin yaptığı açıklamada, “Bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olmalı. Sürücüler uykusuz ve yorgun yola çıkmamalı. Trafik kazalarının birçoğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden bir tanesi. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirlerarası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Otobüs sürücüleri zaten bu kuralla dikkat ediyorlar. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysa ki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli. Güneşin ilk doğuşundaki yolculuklarda çok daha dikkatli olunmalı. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, özellikle güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli” dedi. Başkan Şahin, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını yaptırması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP