Muhabirliğe başladığım 1994 yılından beri, iki üç senede bir duyarım.
“70’lerin ortasında 302 ortakla MEYSAN diye bir şirket kuruldu, amacı bölgenin narenciyesini toplayıp suyunu sıkmak, meyve suyu olarak şişeleyip tüm Türkiye’ye satmaktı, ama olmadı, yapılamadı” denilir.
70’lerde 302 müteşebbisi bul, bir araya getir, şirketi kur ama becereme.
Gerçekten büyük fiyasko!
Tıpkı batık ALMAR gibi, hiçbir işe yaramayan, hiç kimseye hayrı olmayan DEMAŞ gibi, sürekli zarar gösteren ALİDAŞ gibi.
Bugün öğrendik ki; Alanya Meyve Sebze Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (MEYSAN) Türkler Mahallesi’nde bulunan 49 bin 614,01 metrekare alanlı taşınmazı 26 Haziran Cuma günü ihaleye çıkacakmış.
Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek ve açık arttırma usulü ile gerçekleştirilecek ihale saat 11.00’de başlayacakmış.
Mahkeme kararı ile tasfiyesine karar verilen Alanya’nın 302 ortaklı ilk büyük şirketi MEYSAN’ın Tasfiye Kurulu, söz konusu arazinin satışı ile ilgili yeniden ihaleye çıktıklarını bugün itibariyle kamuoyuna duyurdu.
Arazinin mümkün olan en yüksek bedel ile satılması için azami gayreti gösterdiklerini belirten MEYSAN Tasfiye Kurulu, bu konuda yıllardır büyük umutlarla bekleyen şirket ortaklarına ve varislerine daha yüksek bir pay düşmesi için çaba sarf ettiklerini söylemiş.
Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde bulunan imar öncesi yaklaşık 50 dönümlük arsanın mevcut hali satılması kararlaştırılmıştı.
Bu konuda geçtiğimiz yıllarda iki kez ihale yapılmış ancak alıcı çıkmamıştı.
Yeniden gerçekleştirilecek ihalede muhammen bedel en az 29.5 milyon TL.
Şu krizde 29,5 milyon TL’yi kim verir, bilinmez.
Ama bildiğim kadarıyla bu arsanın kurda kuşa yem olmaması için Alanya’da bir grup işadamı, aralarında Alanya’nın eski belediye ve ticaret odası yöneticilerinin de olduğu bir grup, MEYSAN arazisinin değeri üzerinden satılması için bir araya geliyor, kapalı devre toplantılar yapıyor.
29,5 milyon TL büyük para.
Tefeci değilse, piyangodan para çıkmadıysa, öyle her babayiğidin tak diye masaya koyabileceği bir para hiç değil.
Kara para aklamak isteyenlerin mutlaka iştahı kabarıyordur ama MEYSAN Tasfiye Kurulu bunun da inşAllah önlemini almıştır.
Aksi takdirde kara para aklamak için bu devasa araziye, üstelik TTA, yani Turizm Tesis Alanı olduğunu tahmin ettiğim bu bölgeye çökmek isteyen çok olacaktır.
Peki, arazi satıldığında üzerine ne yapılacak, işte burası çok önemli.
Kapanmadan önce Türkler Belediyesi’nin son başkanı olan Hayri Çavuşoğlu, müthiş öngörüsü ile Türkler’in imarını konut alanından Turizm Tesis Alanı’na çevirmiş, böylece Türkler’in tıpkı Okurcalar, Avsallar, İncekum, Kumköy, Belek gibi turistik tesislerle donanmasını sağlamıştı.
Kapanan MEYSAN’ın ihalede satılmasına karar verilen arazisine önce 29,5 milyon TL para bayılıp, ardından üzerine bir de daha fazla para verip otel yaptıracak babayiğit kim olacak, gerçekten merak ediyorum.
Başta dediğim gibi…
Bu para, tefeci değilse, kara para aklamak isteyen biri değilse, öyle her babayiğidin çıkarıp da şak diye masaya koyabileceği bir meblağ değil.
Temennimiz, ulvi düşüncelerle ve projelerle kurulan ama yürümeyen MEYSAN’ın ruhuna uygun düzgün bir şahıs veya firma bu araziyi satın alır, bölge ekonomisine ve turizmine can verecek bir tesisi hayata geçirir.
Takipteyiz…
İhaleden çıkacak sonucu merakla bekliyoruz…
ASAYİŞ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024MANŞET
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024EKONOMİ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024ASAYİŞ
22 Kasım 2024