DOLAR 38,0272 0.01%
EURO 41,1366 0.03%
ALTIN 3.684,07-0,10
BITCOIN 33155091.01378%
Antalya
17°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

“Bu maaşla ne kira ödenir, NE TORUNA HARÇLIK verilir!”

“Bu maaşla ne kira ödenir, NE TORUNA HARÇLIK verilir!”

ABONE OL
13:33 - 26 Mart 2025 13:33
“Bu maaşla ne kira ödenir, NE TORUNA HARÇLIK verilir!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, emeklilerin yaşadığı derin ekonomik krize dikkat çekti. Kaya, “Ülkemizde yaklaşık 16 milyon emeklimiz var. Yıllarca çalışmış, prim ödemiş insanlar. Bugün aldıkları maaşla ne kira ödeyebiliyorlar, ne torunlarına harçlık verebiliyorlar” sözleriyle emeklinin çaresizliğine işaret etti.

14 bin 469 TL olan en düşük emekli maaşının yetersizliğine vurgu yapan Kaya, “Hangi evin kirası bu kadar? Hangi pazardan alışveriş yapılır bu parayla?” diyerek iktidara yüklendi.

“Emekli oldun ama yine de çalış” anlayışını da eleştiren Kaya, “70 yaşındaki insanlar market kasasında, pazarda, güvenlik kulübesinde… Emeklilik bir dinlenme hakkıdır; bir ömür çalışmanın karşılığıdır!” ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyesi tartışmalarına da değinen Kaya, kararların tek bir kişi tarafından verildiğini belirterek, “Bayramda torununa harçlık veremeyen dedenin, ninenin halini kim görüyor?” diye sordu.

“Bu böyle gitmez” diyerek sözlerini sürdüren Aykut Kaya, emekli maaşlarının insan onuruna yakışır seviyeye çıkarılmadığı sürece mevcut sistemin sürdürülemez olduğunu ifade etti. Kaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısını yineleyerek, “Emeklimize 1.000 TL bayram ikramiyesi vereceğinize, en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın!” dedi.


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta





HIZLI YORUM YAP