DOLAR 32,6645 0.32%
EURO 35,5639 0.42%
ALTIN 2.509,161,72
BITCOIN 1849255-0.1273%
Antalya
38°

AÇIK

20:20

AKŞAMA KALAN SÜRE

CHP Alanya’dan provokasyon UYARISI

CHP Alanya’dan provokasyon UYARISI

ABONE OL
08:37 - 4 Temmuz 2024 08:37
CHP Alanya’dan provokasyon UYARISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilere dair yaşanan gelişmelere atıfta bulunarak, vatandaşları provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Toplantının ardından CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, önemli açıklamalarda bulunarak gündemi değerlendirdi.

Milli takımın başarısını kutlayan Kandemir, “Milli Takımımızı tebrik etmek istiyorum. Bu bize şunu gösterdi. Türk halkı olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda her zorluğu yenebilecek güçteyiz. Türk futbol takımımız da bunu dün akşam bize bir kez daha gösterdi. Hepimiz bu zaferle umutlandık. Ümit ediyorum ki Türk Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’na finale kadar çıkıp yoluna devam edecektir. Bu umudu ve güveni taşıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Suriye ilişkileriyle ilgili yaşanan olaylara değinen Kandemir, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Kandemir, “Son iki günde ülkemizde ve Suriye’nin Afrin bölgesinde yaşanan bazı olaylar bu sevinci gölgeledi. Sayın Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Suriye’de Esad ile görüşüp sorunları çözme noktasına geldiği anda, Türkiye-Suriye ilişkilerinde bir yumuşama hissedilirken, bir anda bir yerlerden tetiğe basıldı. Türkiye içinde ve Afrin’de bayrağımıza ve askerlerimize saldırılar oldu. Bu saldırılara tepki olarak Türkiye içinde de hareketlenmeler oldu. Bunun bir provokasyon olduğu çok açık ve net. Provokasyona gelmememiz gerektiğine inanıyorum. Türk halkı olarak sağduyulu davranmalıyız. Suriyeliler bu ülkede misafir. Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer. Esas olan Türk halkıdır Türkiye’de. Kendini ayrı bir yerde hissedenler, maalesef bazen devlet tarafından korunuyor. Örneğin, sığınmacılarımız randevu almadan hastanelerde tedavi olabiliyor ki Türk halkı randevu almak için hastane kapılarında bekliyor. Bu duruma karşıyız. Eğer bu ülkeye geldiyseniz, sığınmacıysanız bizim şartlarımıza uymak zorundasınız. Türkiye’yi, Türkleri rahatsız etmeden misafir olarak kalmalısınız. Sığındığınız bu ülke bir gün kendi ülkenize dönmenizi sağlayacak. Ancak bunun zorla değil, kavga ve dövüşle değil, iki devlet arasındaki görüşmelerle bir sonuca bağlanacağına inanıyorum. CHP olarak genel başkanımızla bu konuda görüşlerimizi bildiriyoruz ve Suriyeli sığınmacıların kendi ülkelerine dönmesini sağlayacağımız inancını taşıyoruz. Bunun da CHP iktidarıyla gerçekleşeceğini buradan ilan etmek istiyorum” diye konuştu.

Kandemir, son günlerde yaşanan orman yangınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Kandemir, “Son günlerde orman yangınları da maalesef yeniden gündemimiz oldu. Küresel ısınmanın sonuçları olarak ülkemiz haziran ayında ciddi bir ısı farkıyla karşılaştı. Bunun sonucunda yangınların artması üzüntü verici de olsa karşımızda bir gerçek olarak duruyor. Halkımızdan ricam, önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında hava daha sıcak geçerse, ormanlarımız ciddi bir tehdit altında. Orman içine gidiyorsak dikkatli olmalı, ateş yakmamalıyız. Orman yangınlarıyla ciğerlerimiz yanıyor ve ülkemize büyük zarar veriyor. Bu konuda tüm halkımızdan özellikle su kullanımı konusunda da dikkatli olmalarını rica ediyorum. Sıcak dönemde su sıkıntıları baş gösterebilir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP