ASAT Genel Müdürlüğü Yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dim Barajı’ndan alınan günlük 90 bin metreküp ham suyun tesiste “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre kimyasal ve fiziksel olarak arıtılabildiğine dikkat çekerek, “ Bu da saniyede ortalama 1,04 metreküp suyun arıtılması anlamına geliyor” dedi. İçme Suyu Arıtma Tesisinin günlük işleme kapasitesinin 150 bin metreküp su olacak şekilde projelendirildiğini ifade eden ASAT yetkilileri, “2 kademe halinde ayrılan kısımların ilki, günlük 90 bin metreküp kapasitesi ile tamamlanırken ihtiyaç halinde devreye alınmak üzere günlük 60 bin metreküp ikinci kısım yatırım yapılarak sisteme dahil edilebilecek” diye konuştu.
Tesisin 2021 yılında devreye alınacağını belirten ASAT yetkilileri, “Tesis ilk etapta merkezde Bektaş, Büyükhasbahçe, Çarşı, Fığla, Cumhuriyet, Güller Pınarı, Hacet, Hacımehmetli, Hisariçi, Kadıpaşa, Kızlarpınarı, Küçükhasbahçe, Saray, Şekerhane, Sugözü, Tepe ve Tophane mahalleleri olmak üzere 17 mahalleye hizmet edecek. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak ilave yatırımlarla Aliefendi, İsbatlı, İshaklı, Seki, Kargıcak, Mahmutlar, Kestel, Yaylalı, Tosmur, Oba, Çıplaklı ve Cikcilli mahallelerine de içme suyu arıtma tesisinden su verilecek. Yatırımlar sonucu adı geçen mahallelerde elektrik kesintisine bağlı su kesintilerinin önüne geçilmiş olacak. Tesisin tamamı devreye girdiğinde ise 484.610 kişiye içme suyu sağlanması öngörülüyor” dedi.
ASAT yetkilileri, Dim Barajı’ndan 5.118 metrelik bir boru hattı ile alınan suyun, İçme Suyu Arıtma Tesisine 1600 mm çapındaki borularla nakledildiğini belirtti. İçme Suyu Arıtma Tesisinden 1600 mm çapında ve 8.477 metre uzunlukta boru hattı ile 5000 metreküp kapasiteli mevcut olan Küçükhasbahçe Su Deposuna taşındığını ifade etti.