DOLAR 34,2623 -0.04%
EURO 37,4794 -0.06%
ALTIN 2.931,070,11
BITCOIN 22077692.42081%
Antalya
25°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Gazeteci ALTAYLI’DAN Alanya hakkında şok İDDİA

Gazeteci ALTAYLI’DAN Alanya hakkında şok İDDİA

ABONE OL
11:30 - 14 Ekim 2024 11:30
Gazeteci ALTAYLI’DAN Alanya hakkında şok İDDİA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı’nın Alanya’daki zehirlenme iddiası, Türkiye’deki gıda güvenliği konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, iddiaları reddederken, gıda güvenliği konusunda daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiği yönündeki çağrılar sürüyor.

Fatih Altaylı, Teke Tek programında yaptığı açıklamada, Alanya’da bir çocuğun meyve yedikten sonra pestisit zehirlenmesi geçirdiği iddiasında bulundu. Bu durumun gıda güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açtığını belirten Altaylı, Türkiye’deki gıda denetimlerinin yetersiz olduğunu ve halk sağlığının tehlikede olduğunu vurguladı.

Altaylı, özellikle pestisit kullanımının kontrolsüz olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı gıda kontrolü ve denetlemedeki yetersizliğiyle eleştirdi. Özellikle yurt dışına ihraç edilen ürünlerin daha sıkı denetlenirken, iç piyasadaki ürünlerin yeterince kontrol edilmemesini sorgularken, bu durumun halk sağlığı için büyük bir risk oluşturduğunu ifade etti.

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Altaylı’nın iddialarını reddederek, Alanya’da sürekli pestisit denetimi yapıldığını ve böyle bir olayın yaşanmadığını belirtti. Rüzgar, üretim yerlerinden, halden, marketlere kadar birçok noktadan numune alarak analiz yaptıklarını ve zirai ilaç bayilerini de düzenli olarak denetlediklerini ifade etti.

Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya ise, Altaylı’nın iddialarının yersiz olduğunu düşünerek, Alanya’da İlçe Tarım Müdürlüğü’nün gerekli denetimleri yaptığını belirtti. Ancak ülke genelinde yeterli denetimin yapılmadığını ve üreticilerin bilinçli tarım yapması gerektiğini vurguladı.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP