DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18428040.73572%
Antalya
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kaptanoğlu: “Antalya ve Alanya için panik yapacak bir durum yok”

Kaptanoğlu: “Antalya ve Alanya için panik yapacak bir durum yok”

ABONE OL
16:17 - 6 Şubat 2023 16:17
Kaptanoğlu: “Antalya ve Alanya için panik yapacak bir durum yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İhsan Erman Kaptanoğlu, Alanya dahil olmak üzere birçok kentte hissedilen depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik depremin ardından Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da büyük yıkım yaşandı. Alanya’da da hissedilen deprem sonrasında Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İhsan Erman Kaptanoğlu, Alanya ve Antalyalıların yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu.

“ANTALYA VE ALANYA İÇİN KORKULACAK BİR DURUM YOK”

ALKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü hocaları ile bir açıklama yapmayı planladıklarını belirten Kaptanoğlu: ” Ben deprem uzmanı değilim, fakat bildiğim kadarıyla söyleyebilirim ki panik yapacak bir durum yok. Bu depremler Arap plakası sınırlarında(Doğu Anadolu Fay Sistemi üzerinde) gerçekleşmektedir. Arap plakasının Avrasya plakasını ötelemesi ile meydana geliyor. Henüz Alanya ve Antalya’yı etkileyebilecek olan Afrika plakasının, Avrasya plakasını ittirmesi söz konusu değil. Ama bu da bir gün olacak. Özet olarak son oluşan bu depremler Arap plakasının Avrasya plakasını ittirmesi ile oluşuyor ve uzun bir kırık boyunca güney yönüne doğru ilerliyor. Muhtemelen İsrail’e doğru. Eğer Kıbrıs’ın güneyinden geçen Helen Yayı üzerinde bir etki yapmaz ise Antalya ve Alanya için sıkıntılı bir durum değil” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP