DOLAR 32,7210 0.49%
EURO 35,4266 0.35%
ALTIN 2.502,791,45
BITCOIN 1814035-2.90659%
Antalya
28°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

“Sağlık turizmi döviz rezervi açığını KAPATABİLİR”

“Sağlık turizmi döviz rezervi açığını KAPATABİLİR”

ABONE OL
13:39 - 3 Temmuz 2024 13:39
“Sağlık turizmi döviz rezervi açığını KAPATABİLİR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık turizmcileri, sağlık turizminin döviz rezervi açığını kapatabilecek en önemli alanlardan biri olduğunu ifade etti.
Dr. Mehmet Kanpolat, sağlık turizminin, 2002 yılından sonra yapılan yatırımlarla anlam bulduğuna dikkat çekti. Dr. Kanpolat, Antalya’da yapılan G-20 Zirvesi ve pandemi döneminde de bu alanda ivme kazanılmasında etkili olduğunu aktardı.

Kanpolat, “Pandemiden önce Türkiye’deki sağlık altyapısının bu kadar güçlü olduğu bilinmiyordu, Antalya’da G-20 zirvesinde liderlerin sağlık ekipleri buraya geldiğinde şehirdeki sağlık altyapılarını görünce şaşırdılar. Sadece bu altyapının Antalya’ya ait olduğunu hissettiler, biz Türkiye genelinde böyle olduğunu söyledik. Sağlık turizmini Türkiye’nin geneline yaymak lazım, çünkü komşu ülkelerle olan ilişkiler var. Doğu ve güneydoğunun Irak’la, Karadeniz’in Türki Cumhuriyetlerle ve Trakya’nın Balkanlarla ilişkileri var” diye konuştu.

Türkiye’nin sağlık turizmi alanında coğrafi konumunun da büyük bir avantaj olduğunun altını çizen Dr. Mehmet Kanpolat, ülkenin sağlık turizminde hak ettiği yeri alabilmesi için, ciddi anlamda reklam ve tanıtım desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Kanpolat, “Sağlık turizmi ilk gündeme geldiğinde İstanbul ve Antalya öne çıkıyordu, şimdi artık belirli illere sabitlemek Türkiye’ye haksızlık olur. Ülkemizin ayrıcalığı yaklaşık 160 ülkeye 3-4 saat mesafede bulunuyor ve 4 milyar insana hitap eden coğrafi konumda. Bu ciddi bir avantaj, ancak ülkemizin sağlık alt yapısı bu kadar güçlü olmasına rağmen istediğini çok elde edemiyor. Liderlik anlamında dünyada ilk üçe girecek bir altyapımız var fakat sağlık turizmi Türkiye’de diş ve estetik olarak anılıyor, biz buna çok üzülüyoruz. Antalya’da 3 tane organ nakli merkezi var, İstanbul’da sayısını bilmediğim kadar organ nakil, onkoloji merkezleri var, dolayısıyla da Türkiye sağlık turizminde hak ettiği yeri alabilmesi için, ciddi anlamda reklam ve tanıtımlarla hedef kitleye ulaşıp istediğimiz noktaya gelmeyi amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP