DOLAR 34,5447 0.17%
EURO 36,6303 0.13%
ALTIN 2.921,080,04
BITCOIN 31947580.28112%
Antalya
15°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

TAHİR GÖKTEPE’DEN AYDAP TALEBİ

TAHİR GÖKTEPE’DEN AYDAP TALEBİ

ABONE OL
14:52 - 24 Şubat 2021 14:52
TAHİR GÖKTEPE’DEN AYDAP TALEBİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üretici için büyük önem arz eden Dim Çayı sulama projesinde 3.etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2021’in Mayıs ayında bitmesi beklenen sulama projesine Aydap’ın da eklenmesi talep ediliyor.

Üreticinin en büyük sorunu olan sulama suyu sıkıntısına çare olacak Dim Çayı sulama projesinde etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 1 ve 2. etapların tamamlandığı projede 3.etaba geçildi. 2021’in Mayıs ayı içerisinde projenin tamamıyla bitmesi planlanırken, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, projeye ilişkin bilgiler aktararak, Aydap Mevkii’nde projeye dahil edilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Göktepe, “Dim Çayı’nda sulama hattı oluşturuldu. 2.etap Demirtaş’a kadar gitti. Tam anlamıyla sulama başlamadı ama nispeten yapılıyor. Oradaki üreticilerimiz Sulama Birliği’ne kayıt oluyor. 3.etap da projenin İmamlı’ya kadar suyun verilmesi hususunda çalışmalar yapılıyor. Bizim daha öncesinde bölge Müdürlüğü Nezdinde görünmemiz doğrultusunda söylenen 2021 yılının Mayıs ayında, suyun çok ihtiyaç olduğu dönemde suyun geleceği ile ilgili bizlere sözlü olarak verilen sözler var. Bunun yerine gelmesi lazım” diye konuştu.

Proje tamamlanması noktasında maddi bir sıkıntının olması halinde üreticinin de elini taşın altına koyabileceğini ifade eden Göktepe, “Eğer maddi imkansızlık varsa, üreticilerimizin tamamıyla ben konuşabilirim. Buradaki üreticilerimizin tamamı ” yeterli su gelsin, su sıkıntısı çekilmesin” diyorlar. Üretim yapmak istiyorlar. Her birisi gerekirse kendileri de 50 bin TL- 100 bin TL destek olarak bu hattın bir an önce tamamlanması hususunda bize dile getiriyorlar” dedi.

Aydap Mevkii’nin sulama projesinde yer alması gerektiğini belirten Göktepe, “Bu sulama projesinin sonlandırılması noktasında diğer bir husus, Uğrak Mahallesi’nin denize bakan kısmında Aydap mevki var. Aydap mevki açık alanda muzun yetişebildiği, diğer tropikal ürünlerin yetişebildiği kendine has mikroklimasının olduğu bir yer. Ancak orası sulama alanının dışında. Biz DSİ Bölge Müdürlüğü’nden oranın da kapsama alınması, kotun kurtarmadığı yerde, bir kooperatif oluşturarak en tepe noktaya bir tane depolama yapıp oradan kooperatif şekilde dağıtılmasını istiyoruz” dedi.

Sulama Birliği’nin sulama ile ilgili aldığı ücretlerin çok yüksek olduğunu da vurgulayan Göktepe, “Sulama birliğinin sulama ile ilgili almış olduğu ücretler çok yüksek. Zaten girdi maliyetlerinin bir tanesi de bu. Bunun makul değerlere çekilmesi lazım. Örneğin, muz serası için 70 TL’nin üzerine çıkmaması lazım. Bu konuda ciddi bir revizyon yapılıp üretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için bu hususları ele almamız lazım” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Özkaya Sigorta


HIZLI YORUM YAP