Türkiye Safari Şirketleri, Alanya’da meydana gelen şikayet sonrası araçları kanunsuz olarak minibüse çevirdiği iddia edilen 2 firmaya açılan davanın ardından Türkiye çapında 6 bin aracın TÜV’e alınmaması kararına tepki gösterdi.
Alanya’nın doğal güzelliklerini görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak talep ettikleri safari araçlarıyla ilgili Alanya’da 2 firmanın mahkemelik olmasının ardından TÜV mahkemenin iddianamesini esas alarak sonuçlanmamış bir suçlama için Türkiye çapında 6000 aracı TÜV’e almama kararı aldı. Alınan karara tepki gösteren Türkiye Safari Şirketleri konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak; “Akdeniz bölgesinde 1990’li yıllardan beri jeep safari turları düzenlenmektedir. Turlar ilk başladığında Suzuki Samurai araçlarla yapılmaktaydı ve müşterilerimiz araçları kendileri kullanmaktaydı. Daha sonra çıkan taşıma kanunu ile Suzuki Samurailar iptal oldu. Turlar sadece minibüs ruhsatlı arazi taşıtları ve şoförler aracılığı ile yapılmaya başladı. O zamana kadar araç tiplerimizde arazi taşıtı 10+1 yazmaktayken TÜV tarafından araç tiplerimiz M2G (yeni minibüs-arazi) olarak değiştirildi. Alanya’da meydana gelen bir şikayet sonrası 2 firma mahkemelik oldu. Şikayet konusu; araçların kanunsuz olarak minibüse çevrilmesiydi. TÜV mahkemenin iddanamesini esas alarak, sonuçlanmamış bir suçlama için Türkiye çapında 6000 aracı TÜV’e almama kararı aldı. Sezon öncesinde acele ve araştırılmadan yapılan bu uygulama sektörü büyük bir çıkmaza sokmuştur. Senelik Türkiye çapında 1 milyar dolarlık ciroya sahip yüzlerce firma mağdurdur” dedi.
” AYNI ÜLKE,2 FARKLI UYGULAMA”
Kapadokya bölgesinde aynı araçlarla ‘Sportif Faaliyet Belgesi’ ile araçların tipine bakılmadan safari turları düzenlenmeye devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada; “Aynı ülke 2 ayrı uygulama. 15 yıldır minibüs ruhsatlı aracımız; sigortasını ve vergisini minibüs olarak ödediğimiz, devlet tarafından verilmiş minibüs ruhsatlarımız TÜV tarafından muayeneye kabul edilmemektedir. TÜV’ün verdiği cevap çok düşündürücüdür. “Yönetmelik böyleymiş. Eski yöneticiler yönetmeliği uygulamamış” dediler. Ayrıca yine TÜV’ün verdiği başka cevapta da “Muhtemelen bu araçların hepsinin kanunsuz olarak minibüse çevrildiği” söylenmektedir. Komedi. Nasıl böyle bir kuruluş varsayım üzerine uygulama yapabilir? devletimizin konuyu ivedilikle çözmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024MANŞET
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024EKONOMİ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024ASAYİŞ
17 Kasım 2024