DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1829895-5.01847%
Antalya
31°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

“Ülkemiz milyonlarca kontrolsüz yabancıyla DOLDU”

“Ülkemiz milyonlarca kontrolsüz yabancıyla DOLDU”

ABONE OL
11:17 - 24 Temmuz 2024 11:17
“Ülkemiz milyonlarca kontrolsüz yabancıyla DOLDU”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lozan Barış Antlaşması’nın 101. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir bir açıklama yaptı. Kandemir açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta yer verdiği sözlerine vurgu yaptı: “Bu antlaşma Türk milletine karşı yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın yıkılışını bildirir bir belgedir.”

Bülent Kandemir’in açıklaması şöyle:

“Asırlarca 3 kıtada hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorlu, insanlığın değişimini ve bilimsel gelişimini yakalayamadığı için güç kaybetmiştir. Gerçekte ve fiili olarak bağımsızlıktan mahrum bir duruma getirilmiştir. Buna karşın, Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu duruma isyan etmiş, kendi kaderini kendisi tayin etmiş ve batı başkentlerinde hazırlanan ve Sevr Antlaşması ile son şeklini alan Türkiye’yi “dinsel” ve “etnik” olarak parçalayarak Anadolu’da küçük bir kara parçasına sıkıştırma planı, Lozan’da ortadan kaldırılmıştır.

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü Lozan’da sağlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlet olarak Lozan’da doğmuştur. Tam bağımsız, laik ve üniter Türkiye Cumhuriyeti, Lozan Barış Antlaşması’nın eseridir. Lozan ve tamamlayıcı Montrö Boğazlar Sözleşmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusudur.

Buna karşın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünden, üniter yapısından rahatsız olan çevreler, Lozan’dan ve Lozan’ı yapanlardan da rahatsızdırlar. Onlarca yıl boyunca Lozan’ın gizli maddeleri olduğu yalanıyla insanımız kandırılırken, Lozan’ın bazı kazanımları maalesef ortadan kaldırılmış; limanlarımız yabancılaştırılmış, yeraltı zenginliklerimiz kontrolsüz bir şekilde yabancı sermayeye bırakılmış, Ülkemiz milyonlarca kontrolsüz yabancıya (Geçici koruma statüsüyle) ev sahipliği yapar duruma getirilmiştir.

Milletimiz kendisine giydirilmeye çalışılan bu elbiseyi de kabul etmeyecek, Lozan’da kayıt altına alınan tam bağımsız, üniter, laik Türkiye Cumhuriyeti tapusunun yıpratılmasına izin vermeyecektir.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarına, şehitlerimize ve Lozan Barış Antlaşması müzakerelerini yürüten heyetin başkanı İsmet İnönü ve heyet üyelerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümünü kutluyorum.”

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Özkaya Sigorta


    HIZLI YORUM YAP